novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Nova glazba: Doringo, Lu Jakelić, Gazorpazorp, EkAm i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Spinning Top ima zagrebački jazz kvartet Trokut.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Doringo, Lu Jakelić, Kim Verson, Svemir feat Mislav i Žaki, EkAm, Gazorpazorp i Neno Belan & Cambi.

Strane preporuke za slušanje su Tom Morello feat Slash, Puscifer, Gone Is Gone, Smashing Pumpkins i Alicia Keys ft Brandi Carlile.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Doringo – Tri probe tjedno

„Budem budem” ime je albuma koji će biti objavljen početkom sljedeće godine, a Doringo ga najavljuju singlom Tri probe tjedno. Oni su Damir Mihaljević, Mihovil Jurdana, Mak Murtić, Lucija Stanojević i Doringo koji potpisuje i spot.

Lu Jakelić – Jesmo li sami?

Jesmo li sami? pjesma je skinuta s aktualnog albuma „Sve o čemu sam šutjela”. Kantautorica Lu Jakelić napisala je tekst i glazbu, Rejhan Okanović Regi potpisuje aranžman i produkciju a Luka Sepčić režirao je spot.

Kim Verson – Za malo nježnog dodira

Kim Verson napisala je tekst i glazbu za svoj novi singl Za malo nježnog dodira a po njenoj ideji snimljen je i spot u režiji Josipa Ninkovića. Alan Dović potpisuje aranžman i produkciju.

Svemir feat Mislav & Žaki (Erotic Biljan and His Heretics) – Motion Pictures

Svemir i članovi Erotic Biljan & His Heretics udružili su snage za snimanje covera Neila Younga Motion Pictures. Time predstavljaju zajedničku ponudu kompleta svojih ploča povodom Record Store Daya.

EkAm – Puževi/Snails

Tajnoviti kolektiv EkAm i dalje ne otkriva ništa o članovima ili imenima autora ali ono što jesu otkrili je njihov novi singl Puževi/Snails.

Gazorpazorp – Tango

Beogradski Gazorpazorp predstavili su singl Tango koji najavljuje izlazak njihovog debitantskog EP izdanja „Od vazduha i sunca” za 4. prosinac. Redateljica spota je Sara Radulović.

Neno Belan & Cambi – Ne volin jugo

Pjesma Ne volin jugo prvi je put izvedena ljetos na 23. Večerima dalmatinske šansone, a sada su Neno Belan i Cambi snimili i spot pod režijom Matka Petrića. Robert Ćaleta autor je teksta a Neno Belan potpisuje glazbu i aranžman.

Strana glazba – preporuka za slušanje

Tom Morello feat. Slash – Interstate 80

Tom Morello objavio je EP „Comandante” a na njemu se nalazi singl Interstate 80 u kojoj svira i Slash.

Puscifer – Theorem

Maynard James Keenan je sa svojim projektom Puscifer objavio album „Existential Reckoning” i spot za pjesmu Theorem.

Gone Is Gone – Breaks

Supergrupa Gone Is Gone će objaviti novi album „If Everything Happens for a Reason…Then Nothing Really Matters at All” 4. prosinca i najavljuju ga singlom Breaks.

Smashing Pumpkins – Ramona

„Cyr” je album koji stiže krajem ovog mjeseca a Smashing Pumpkins nastavljaju s objavom singlova – sada su na red došli Ramona i Wyttch.

Alicia Keys, Brandi Carlile – A Beautiful Noise

Alicia Keys i Brandi Carlile snimile su pjesmu A Beautiful Noise, a u timu autorica još su Ruby Amanfu, Brandy Clark, Lori McKenna, Hillary Lindsey, Hailey Whitters i Linda Perry.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari