Glazba

Nova glazba: Emphasis, Radio Aktiv, Donkey Hot i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba! U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Donkey Hot, Radio Aktiv, Đutko i Plodovi Zemlje, Romana Orešnik i Emphasis.

Ovotjedna nova glazba – domaći singlovi

Donkey Hot – MAMA CARE

Donkey Hot svojim trećim singlom najavljuje novi album, koji bi trebao biti nešto žešći u odnosu na njihove već objavljene materijale. Pjesmu Mama Care napisao je Vili Gobac, a posvećuje ju svojoj majci.

Radio Aktiv – Svaki tjedan

Radio Aktiv, osim novog singla Svaki tjedan, predstavlja i novu postavu koju čine stari prijatelji benda i viđeni glazbenici alternativne scene – Budha (bubanj), Breza (gitara) i Rudi (bas), koji potpisuje režiju i montažu popratnog videospota na kojem je za kameru bio zadužen dugogodišnji suradnik Toni Plutonij.

Đutko – Pobro jesi mi dobro?

U moru nove glazbe dobro dođe malo agro kulture. Đutko i Plodovi Zemlje vraćaju se da preoraju radijski eter i vašu dnevnu sobu novim singlom Pobro jesi mi dobro?. Priča je to o prijateljstvu u kojem vlada empatija na obje strane, bilo u dobru ili u zlu, a singl istovremeno najavljuje novi, drugi po redu, studijski album koji stiže uskoro.

Romana Orešnik – Come Away With Me

Romana Orešnik predstavlja novi singl Come Away With Me koji objavljuje u sklopu svog samostalnog glazbenog projekta. Pjesmu je snimila u suradnji s glazbenicima Miroslavom Evačićem (električna gitara), Gordanom Evačić (harmonika), Ivanom Grobenskim (kontrabas), Karlom Kneževićem (bubnjevi), Borisom Arkom (akustična gitara), te Marinom Hraščancom (klavijature) kao producentom.

Emphasis – Flood the Earth

Čakovečki post metal bend Emphasis predstavio je novi singl Flood the Earth, a bend će uskoro i obaviti svoj četvrti studijski album, koji su snimali u Studiju 148 u Bukureštu pod producentskim vodstvom dugogodišnjeg suradnika i vanjskog člana benda Mariusa Costachea.

 

Novu glazbu bira Helena Kezerić.

Be social

Komentari