Glazba

Nova glazba: Ellie Goulding, Raign, Rihanna, Muka i drugi

Foto: Facebook.com/rihanna
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovotjedni pregled nove glazbe obilježila su mnoga strana ženska imena i uz domaće novitete u besramnoj manjini. Pop dominira na stranom terenu dok domaćicu rastura tek jedno novo underground ostvarenje.

Britanska pop princeza Ellie Goulding izbacila je singl pod imenom Here’s To Us. Pjesma je okarakterizirana kao slatko gorka himna ljubavnim prekidima, a dio je službenog soundtracka serije Girls vol. 3 koja se može gledati na HBO kanalu. Inače ovaj novi singl ne razlikuje se pretjerano od uobičajenih bolnih songova Gouldingove.

Hailee Steinfeld osim što glumi sve više i pjeva pa se tako lagano, ali sigurno šulja na svjetske top liste svojim catchy songovima. Ovog tjedna donosimo pjesmu Rock Bottom kao jedan od noviteta. Navedena je nastala u suradnji s američkom pop rock sladunjavom grupicom DNCE. DNCE eventualno možete znati po tome što joj je frontmen Joe Jonas, ako ste ikad čuli za Jonas braću. Inače, Rock Bottom bi preporučila zaljubljenim četrnaestogodišnjakinjama. Da se mene pita, bolje da slušaju to nego da vrte žarulje.

Skylar Grey stvorila je Moving Mountains istraživajući svoje folk korijene. Singl će se moći pronaći na novom albumu koji doduše, još nema naziv, no sve u svoje vrijeme. Melankolični zvuci malo su me iz nekog razloga podsjetili na našu Irenu Žilić. Sve u svemu ugodno, tiho, nježno i tužnjikavo ostvarenje.

Ako volite Rihannu, voljet ćete i ovu pjesmu. Razbacivanje singlovima s novog “ANTI” albuma u punom je jeku. Kiss It Better predstavljena je javnosti i pokrenula kontroverze zbog video uratka koji ju prati. Ništa novo i ništa čudno za Rihannu. Singl osobno podsjeća na neke starije uratke, poput Skin.

Raichel Rabin poznatija pod imenom Raign je jedino ime koje me potpuno izulo iz cipela i baš iskreno oduševilo. Pjesma When It’s All Over nalazi se na službenom soundtracku Vampirskih Dnevnika, a prati ga i EP izdanje. Mračno mistična tema veoma grandioznog refrena lomi zrake sunca i daje ovotjednim novitetima malo ozbiljniju notu.

Prelaskom na domaće novitete zazivamo Muku i njihove Šonje koje čine uvodni singl na novom albumu koji se očekuje ove godine.

Be social

Komentari