Film

Očevi, odrastanje i životne boje u Reviji suvremenog talijanskog filma

otac italije
Foto: press Art-kino / "Otac Italije"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Riječko Art-kino domaćin je revije suvremenog talijanskog filma još od 2010. godine, a u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu i ove će godine u pet dana biti prikazani filmovi koji su obilježili ovu kinematografiju u zadnjih nekoliko godina.

Revija započinje 2. veljače u 18 sati dramom “Otac Italije”, neodoljivim filmom ceste redatelja Fabia Molla o neobičnom dvojcu koji odlazi na putovanje po jugu Italije. Nespojivi dvojac i njihov put nalazimo i u filmu “Ljeto slobode“, u kojem dva tinejdžera provode naizgled bezbrižno ljeto u San Franciscu, no njihov je put onaj odrastanja i sazrijevanja.

Humorističan prikaz odnosa Saveznika i Mafije za vrijeme Drugog svjetskog rata donosi “U ratu za ljubav“, a u duhovitom tonu nastavlja “Pitanje karme“ o dvojici muškaraca i njihovom susretu s ezoterikom koji im promijeni život. Za kraj je tu dokumentarni film “Voda i šećer: Carlo Di Palma, boje života“ o životu i radu poznatog talijanskog snimatelja, a potpisuje ga iransko kurdski sineast Fariborz Kamkari.

ljeto slobode
Foto: press / “Ljeto slobode”

Od drame na cesti do komedije u Drugom svjetskom ratu, u sklopu ovogodišnje Revije suvremenog talijanskog filma svatko će pronaći nešto (ili sve) po svom ukusu.

Raspored filmova:

petak, 2.2. u 18:00 Otac Italije, režija: Fabio Mollo, 2017, 92 min.

subota, 3.2. u 18:00 Ljeto slobode, režija: Gabriele Muccino, 2016., 103 min.

nedjelja, 4.2. u 18:00 U ratu za ljubav, režija: Pif (Pierfrancesco Diliberto), 2016., 99 min.

ponedjeljak, 5.2. u 18:00 Pitanje karme, režija: Edoardo Maria Falcone, 2017., 90 min.

utorak, 6.2. u 18:00 Voda i šećer: Carlo di Palma, boje života, režija: Fariborz Kamkari, 2016., 90 min.

Svoje sjedalo u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

Be social

Komentari