Nagrade

Osvojite ulaznice za Good Vibrations na kojem nastupaju U pol’ 9 kod Sabe, Kimiko, Ivana Picek i Tús Nua

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Osmo ovosezonsko izdanje Good Vibrationsa održat će se iznimno u četvrtak 5. studenog, a na njemu će nastupiti U pol’ 9 kod Sabe, Kimiko, Ivana Picek i Tús Nua (s čijom smo lidericom i popričali). Osim kvalitetnih domaćih indie bendova po prvi put će vas zabavljati DJ-i s Ziher.hr-a, DJ Zlončar i DJ Peejany.

U pol’ 9 kod Sabe šesteročlani je bend osnovan prije pet godina u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove bivše basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda, čiji indie pop okuplja sve više ljudi na koncertima, u klubovima i na festivalima. Bend, koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog, spoj je različitih marginalnih/manjinskih pozicija i kao takav odlučio je opjevati do sada neispričane priče. Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije.

Priča o bendu Kimiko obična je ljubavna priča iz susjedstva. Cura upozna dečka, dečko se zaljubi u njenu rozu kosu i sve to pretoče u svoju muziku za vijeke vijekova. Lora i Zoran su sa svojim Kimikom već dugo na sceni, iako djeluju sporadično. Krajem 2011. godine izdali su album “From our room to yours” za Geenger records, u potpunosti nastao, sniman i miksan u njihovom Studiju Heim, a masteriran kod Tima Debneya u Londonu.

Ivana Picek zagrebačka je kantautorica koju uskoro neće trebati posebno najavljivati. Njezin stil karakteriziraju nježan vokal, snene melodije i topli tekstovi, a iza sebe već ima i dva samoizdata albuma (od kojih se posljednji album našao na mnogim popisima najboljih albuma 2012. godine), brojne pobjede na festivalima u i izvan RH, kao i nastup na Terraneo festivalu 2013. godine.

Tús Nua (simboličnog naziva novi početak) solo je projekt Jordi Ilić baziran u Zagrebu. Osnovan ne tako davne 2014., iza sebe ima već EP pod nazivom ”Existence”, izdan u travnju ove godine te nastupe u Hrvatskoj i ostatku Europe (Slovenija, Belgija). Što se live svirki tiče, vrijedno je spomenuti suradnju sa ostalim glazbenicima koji joj se pridružuju na bubnjevima i basu.

Ako se pak osjećate sretnim, za naše čitatelje pripremili smo 2 x 1 kartu, a sve što trebate napraviti je lajkati naš Facebook profil i ispod objave ovog članka na njemu ostaviti vaše ime i prezime. Također, objavu trebate podijeliti na vašem profilu i pripaziti da je post javan kako bi vas mogli pronaći. Sretne dobitnike izvlačimo dan prije giga, navečer.

Be social

Komentari