novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Film

Otvorenje Fantastica uz rasplesanog Nevidljivog čovjeka i čudovište iz ormara

Foto: Facebook.com/FantasticZagreb
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/FantasticZagreb
Foto: Facebook.com/FantasticZagreb

Otvoren je festival Fantastic Zagreb u punom kinu ljetne pozornice Tuškanac uz suspens triler The Babadook. Na binu je prvi stupio i nastupio već poznati lik festivala, Nevidljivi čovjek. Otplesavši cijelu pjesmu, nekoliko je puta pozvao publiku da pljeskom otvori festival. Riječ je preuzeo suosnivač Stjepan Hundić koji je pozvao publiku da posjećuje festival kroz svih devet dana u kojih ih očekuje bogat filmski program. Najavio je posebnu projekciju i premijeru filma Cold in July koja će se održati na medvedgradskoj utvrdi te upozorio kako se trebaju karte nabaviti što prije zbog velike zainteresiranosti. Ovaj dio programa čini jedinstvenim što nikad prije nije organizirana projekcija na Medvedgradu.

Zamjenik Batmana, kako se sam predstavio, pročelnik gradskog ureda za kulturu Ivica Lovrić, bez duženja je pozdravio publiku i otvorio festival.

Zbog podužeg reda na blagajni, projekcija je kasnila, ali to nije živciralo posjetitelje koji su se polako smještali tražeći najbolji poziciju za gledanje filma. A onda je uslijedio The Babadook.

Za Babadooka  se stvarno može reći da je vizualni doživljaj. Redateljica Jennifer Kent priču je o ljudskom strahu i traumi pretočila u metaforu čudovišta u ormaru. Samohrana majka koja se teško nosi s prošlosti i zahtjevnim sinom sustavno gubi tlo pod nogama. Impresivna gluma glavne glumice Essie Davis i njenog talentiranog sedmogodišnjeg kolege Noaha Wisemana odvodi u svijet strašnog Babadooka koji će im pokušati oduzeti živote.

Nakon filma je uslijedilo druženje na partyju,  a vas pozivamo da se svakako pridružite ovogodišnjem Fantasticu i  zabavite uz odličan program.

(Visited 189 times, 1 visits today)
Be social

Komentari