Film

Otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala

Foto: Brač Film Festival
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Sinoć je u Supetru svečano otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala koji će idućih dana okupiti brojne mlade i perspektivne filmaše iz čitavog svijeta. Nakon dvije pandemijske godine, publika kina na otvorenom željna je sadržaja, a istog neće manjkati budući da BFF nudi projekcije najrecentnijih kratkometražnih i dugometražni ostvarenja.

Prva filmska večer započela je rasprodanom projekcijom filma “Divljaci”, redatelja Darija Lonjaka. Ova akcijska komedija donosi nam priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp.

Brač Film Festival od samih početaka njeguje važnost projekcija za djecu, tako je i ove godine program vrlo bogat, a projekcije za najmlađe počele su filmom „Ljeto kada sam naučila letjeti” koji je nedavno u Puli osvojio Zlatnu arenu za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji, a selektiran je i za filmski festival u Locarnu.

Kako i priliči svakom dobrom festivalu, večer je završila odličnim after partijem u Acapulco beach baru na kojem su se posjetitelji, zaljubljenici u film i filmaši družili i razmjenjivali neprocjenjiva iskustva.

Program festivala nastavlja se danas, premijerom filma „Strahinja Banović”, redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u bio prikazan dvaput.

U glavnom programu u ljetnom kinu od 21:30 sati vas očekuju projekcije kratkometražnog filma prije svakog dugometražnog. Upravo ovaj kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije koji na Braču imaju priliku pokazati svoje odlične uratke, a ove godine nas očekuju naslovi Pištolji i kacige”, Kriza”, „Džonika” i Sound Mixer”.

BFF možete posjetiti do subote, 13. kolovoza, a program i ostale potrebne informacije možete pronaći na web stranici Festivala.

Be social

Komentari