Film

“Zvizdan” otvorio drugo izdanje Brač film festivala

Foto: Duje Miliša/BFF
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pred prepunom ljetnom dvoranom jučer je u 21.30 sati svečano otvoren drugi po redu Brač Film Festival nakon kojeg je uslijedila projekcija filma Zvizdan redatelja Dalibora Matanića. Preko 500 gledatelja ove je godine podignulo već tradicionalno srce “<3” koje je dio zaštitnog znaka Festivala. Uz voditeljski par, Laticu Marević i Marka Mičunovića, publici se obratio direktor Turističke zajednice Grada Supetra Ivan Cvitanić te pozdravio sve prisutne. Zahvalio se organizatorima, svim pokroviteljima i partnerima, a posebno volonterima koji svake godine dolaze iz cijele regije i zajedno s Festivalom stvore prekrasnu energiju. Svoje obraćanje završio je riječima „vidimo se dogodine“ naglasivši kako je uvjeren u dugotrajnost BFF-a.

Zahvaljujući svima vama nastavili smo stvarati filmski raj na otoku Braču, povezivati građane, strane i domaće turiste, filmaše i ljubitelje sedme umjetnosti. I ove se godine ponosimo kvalitetnim filmskim programom, ali želimo još više.”, poručio je direktor Brač Film Festivala Bruno Mustić te pozvao divu splitskog glumišta i zvijezdu filma Zvizdan, Nives Ivanković, da Festival proglasi otvorenim. “Nadam se da će te s ovim mladim ljudima i divnom energijom uživati u filmu Zvizdan.”, rekla je Ivanković. Zvizdan je svoju premijeru imao je na najvećem svjetskom filmskom festivalu u Cannesu prošle godine gdje se izborio za nagradu žirija u selekciji “Izvjestan pogled”. Čak šest Zlatnih Arena i nebrojeno drugih nagrada ovaj je film učinilo jednim od uspješnica hrvatske kinematografije.

Foto: www.facebook.com/zvizdanfilm
Foto: www.facebook.com/zvizdanfilm

Brač Film Festival nastavlja se danas projekcijom filma Phantom Boy, u sklopu BFF programa za djecu, s početkom u 11 sati u Narodnoj knjižnici. U kinu na otvorenom, u Waterman Resortu, s početkom u 21.30 sati prikazat će se ciklus kratkometražnih filmova. Riječ je o studentskim filmskim uradcima filmskih akademija diljem Europe. Zajedno sa svojim filmovima u Supetar su kao gosti Brač Film Festivala došli i njihovi autori, a većina od njih svoje filmove premijerno prikazuje upravo na Brač Film Festivalu. Između ostalih nalazi se i Cvijeće Judite Gamulin koji je nominiran za studentskog Oscara 2016. godine (Ziherov intervju s Juditom možete pročitati na linku). U sklopu glavnog dugometražnog programa Brač Film Festivala, u Ljetnom kinu, s početkom u 21.30, posjetitelji BFF-a imat će priliku pogledati turski film Mustang redatelja Deniza Gamze Ergüvena koji je 2015. godine zaradio nominaciju za Oscara.

Foto: Press/BFF
Foto: Duje Miliša/BFF
Be social

Komentari