Glazba

Outlook festival najavljuje koncert otvorenja u pulskoj Areni

Vrijeme čitanja: < 1 minuta
outlook
Foto: Facebook

Ovih dana stigle su i potvrde dugo najavljivanog koncerta otvorenja Outlook festivala u pulskoj Areni.

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture pozvavši u goste pionire reggae glazbe The Original Wailers koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa „Exodus“ koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pjesmama kao što su Jamming, Waiting in Vain, Three little birds i One Love/People Get Ready.

Iako ga smatramo primarno elektronskim festivalom, već zadnjih par godina na Outlook dolaze glazbenici za koje možemo reći da su sa svojim reggae zvukom utemeljili veliki dio današnje dub kulture. Tako smo proteklih godina imali priliku gledati glazbenike kao što su Horace Andy, Max Romeo i Lee “Scractch” Perry.

Zato izbor The Original Wailersa nimalo ne čudi i dolazi kao odličan nastavak dugogodišnjeg reggae niza. Također potvrđeno je da se očekuje još jedan izvođač sličnih korijena, ali za njegovu službenu objavu ćemo morati još malo pričekati. Ako svemu pridodamo činjenicu da se event održava u zasigurno jednom od najatraktivnijih koncertnih prostora kod nas, Pulskoj Areni, zanimljiva ljetna večer je zagarantirana.

Cijene ulaznica će biti 135 kuna. Ulaznice su dostupne preko sustava Entrio.

Be social

Komentari