Glazba

Paradise Lost dolazi predstaviti još jednu promjenu u zvuku benda

facebook.com/paradiselostofficial
Vrijeme čitanja: 2 minute

Britanski doom/goth metal bend, Paradise Lost, nastupit će u utorak 27. listopada u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Ovo će im biti četvrti posjet Zagrebu, budući da su 2005. i 2010. godine su nastupili u Boogaloou i 2012. u Pogonu Jedinstvo. Razlog ponovnog dolaska je promocija novog albuma „The Plague Within“ koji ih, što se zvuka tiče, vraća nešto bliže samom početku karijere. Samoprozvani ‘heavy magic rock’ bend Lucifer iz Njemačke nastupat će kao predgrupa.

Imena inspiriranog sa istoimenom poemom Johna Miltona iz 1667., Paradise Lost svoj su put započeli 1988. godine. Albumi “Lost Paradise” (1990), “Gothic” (1991) i “Shades of God” (1992) spadaju u death/doom metal fazu, dok s albumima „Icon“ (1993.) i „Draconian Times“ (1995.) Paradise Lost uplovljavaju u gothic metal vode i postaju svjetski poznati. Slijedi još uspješniji album „One Second“ (1997.), s kojim se približavaju dark rocku i počinju upotrebljavati elektroniku. Na albumu  „Host“ (1999.) Paradise Lost ulaze u synth pop vode, no već na idućim albumima „Believe In Nothing“ (2002) i „Symbol Of Life“ (2002) se vračaju čvršćem zvuku, ovoga puta sa prizvukom industriala. Povratak heavy-gothic zvuku donosi album “Paradise Lost” (2005), a slijede albumi “In Requiem” (2007) i “Faith Divides Us – Death Unites Us“ (2009) koji nastavljauju u istom stilu.

Posljednji album „The Plague Within“ je četrnaesti po redu studijski album benda s kojim se Paradise Lost vraćaju u svoju najmračnju doom metal fazu s početka karijere. Album je objavljen 1. lipnja 2015. godine za Century Media Records, a producentski posao je odradio Jaime Gomez Arellano.

Uz nekoliko vrhunskih izdanja s hrpom bezvremenskih hitova, veliki adut Paradise Lost je taj što je gotovo kompletna postava, Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) i Steve Edmondson (bass) zajedno od samog početka, osim bubnjara Adriana Erlandssona (At The Gates, The Haunted, Cradle of Filth) koji je igrom slučajeva jedan od najboljih metal bubnjara današnjice.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica u pretprodaji je 140 kuna. Na ulazu u klub cijena karata će biti 160 kuna. Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory – Ozaljska 47. Dallas Music Shop Rijeka – Splitska 2A, Eventim sistem, www.eventim.hr. Rezervacije: rezervacije@twilight-mag.net.

Be social

Komentari