nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Izvedbene umjetnosti

Petra Hrašćanec i Saša Božić ovog vikenda u Teatru &TD slave 10 godina svog projekta “1:0”

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Projekt “1:0” obilježava 10 godina suradnje između Petre Hrašćanec i Saše Božića, a sastoji se od različitih komponenata i vidova rada. U periodu od 5.12. do 14.12. u različitim prostorima Teatra &TD odvijat će se kazališni i plesni performansi, koncerti i multimedijalni eventi.

“1:0” tematizira suradnju dvaju autora iz različitih medija te razlaže vrijeme stvaranja umjetničkih radova kroz kratke prikaze njihovih predstava. Projekt parazitira na metodološkim obrascima retrospektive, arhiva i proslave, ne bi li razotkrio kako se osobni, kreativni i etički izbori slažu u tijelo nečijeg kolaborativnog rada u vremenskoj jedinici desetljeća. Budući da je autorima  glavna tema već 10 godina živa izvedba, kroz upravo taj vid izvest će se arhivirani dijelovi nekih predstava koje više ne igraju na repertoaru a i sami autori će se pridružiti na sceni ne bi li tako razotkrili čin gledanog/onoga koji gleda. Pridružit će im se na sceni cijela grupa izvođača s kojima surađuju već dugi niz godina: Marko Jastrevski, Nataša Dangubić, Damir Klemenić, Jelena Miholjević, Nenad Sinkauz i Alen Sinkauz, Jerko Marčić, Višnja Vitas, između ostalih.

Foto: Press

Osim umjetničke retrospektive razotkrit će se i ona radna koja krije načine produkcije i financiranja umjetničkih radova čime često punimo i vrijeme koje je rezervirano za stvaranje.

Ulaz na sve programe je besplatan.

(Visited 248 times, 1 visits today)
Be social

Komentari