nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Film

Počinje riječko prikazivanje filmova Human Rights Film Festivala

Projekt Florida
Foto: press / "Projekt Florida"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od danas, 7. prosinca na repertoaru Art-kina će se naći festival filmova o ljudskim pravima – Human Rights Film Festival koji donosi 12 filmskih naslova u terminima 17, 19, i 21 sat uz slobodan ulaz.

Bez zaklona, prvi film gostovanja ovogodišnjeg HRFF-a, donosi priču o medicinskom bratu u hitnoj službi bolnice nedaleko Baghdada. Nakon njega, u 19 sati, na repertoaru je dokumentarni film Pitaš li se tko je pucao? koji forenzički ispituje prošlost i suočava gledatelje s rasizmom u samoj srži američkog društva. Posljednji film prvog dana je Bez naslova Michaela Glawoggera (i Monike Willi) – koji je ‘bez teme’, ‘bez naslova’, ‘bez imena’, a zapravo predivan kolaž života.

Petak, drugi dan HRFF-a, odnosi dokumentarnu priču o zloglasnom japanskom kanibalu (Caniba), dramu Projekt Florida koja nas vodi u floridsku suburbiju i indie dramu Sedmoga dana – priču o stalnom sukobu između nade u ostvarenje ‘američkog sna’ i teške svakodnevice.

beach rats
Foto: facebook.com/upcomingmovies

Treći dan donosi dokumentarac Gospođa Fang koji prikazuje posljednjih deset dana u životu gospođe koja pati od Alzheimerove bolesti, atmosferičnu dramu Štakori s plaže prati tinejdžera iz Brooklyna koji dane provodi drogirajući se i tražeći starije muškarce za zabavu te dokumentarac Rizik koji prati Julliana Assangea, utemeljitelja zviždačke platforme WikiLeaks nakon nekoliko godina zatočeništva.

Posljednji dan na repertoaru je Dawson City – Zamrznuto vrijeme koji donosi rekonstrukciju gradića Dawson kroz filmske isječke iz studija Thomasa Edisona te kultne fotografije Erica Hegga kao i čileanska drama o ženi koja je na društvenoj margini, ali ju mi imamo prilike vidjeti kao ono što ona želi biti – Jedna čudesna žena. Posljednji film gostovanja festivala je Grad duhova koji nas vodi u Raku, glavni grad tzv. Islamske države.

Program Human Rights Film Festival gostuje u Art-kinu u suradnji s Multimedijalnim institutom, Udrugom Filmaktiv i Udruženjem za razvoj kulture Urk.

Be social

Komentari