Film

Prosinac u Art-kinu: Premijere filmova, Human Rights Film Festival i brojna druga događanja

Foto: Dnevnik mašinovođe - Foto: Press/Art-kino
Vrijeme čitanja: 11 minute

Prosinac donosi premijere filmova Dobra žena Mirjane Karanović, “Sve najbolje” Snježane Tribuson i “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića, gostovanje Human Rights Film Festivala, ciklus suvremenog talijanskog filma te španjolskih komedija… U prosincu se u Art-kinu prisjećamo filmaša Ervina Debeuca te gostuje i 47. KRAF.

In Memoriam Ervin Debeuc

Prva je večer prosinačkog programa Art-kina posebno posvećena iznimno važnoj riječkoj filmskoj ličnosti i čestom posjetitelju kina kroz filmski program In Memoriam Ervin Debeuc. U četvrtak, 1. prosinca s početkom u 20 sati prisjećamo se Ervina Debeuca uz njegovih 6 filmova, među kojima i dokumentarni film Luka Rijeka za kojeg je Debeuc 1985. godine Nagradu Grada Rijeke.

47. KRAF

U petak, 2. prosinca u Art-kinu gostuje 47. KRAF, međunarodni festival kratkog igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma, te glazbenih video spotova u organizaciji Kino video kluba Liburnija film Rijeka. Prvi će se puta dodijeliti Nagrada Ervin Debeuc za najbolju kameru. Nikola Lorencin, posebni gost Liburnija film atelijera, u Mini Art-kinu održat će predavanje uz projekciju filmova i predavanje pod nazivom “Odnos tradicionalnog i modernog dokumentarnog filma.”

Tarkovski srijedom

Ciklus Tarkovski srijedom započinje u srijedu, 30. studenog u 19 sati prikazivanjem znanstveno-fantastičnog filma Solaris snimljenog prema istoimenom romanu poljskog pisca Stanisława Lema. Uvod u film i autorski ciklus održat će filozof Marijan Krivak. Tarkovski na svojeg gledatelja djeluje inspirativno, jer uvijek iznova otvara mogućnosti razmišljanja o pozitivnim načinima nadogradnje umjetničko-filmskog iskaza, kaže Krivak u eseju objavljenom u Hrvatskom filmskom ljetopisu 51/2007. te navodi riječi samog redatelja: I za autora i za gledatelja film mora biti činom moralnog očišćenja. Uz Solaris, na repertoaru će se naći još četiri filma u režiji Andreja Tarkovskog. Najprije u srijedu, 7. prosinca na veliko platno Art-kina stiže ratna drama s duboko humanističkim prikazom Ivanovo djetinjstvo koja prati 12-godišnjeg dječaka koji za vrijeme Drugog svjetskog rata špijunira njemačke vojne trupe. U srijedu, 14. prosinca gledamo biografsku dramu Andrej Rubljov, priču o jednom od najznamenitijih ruskih slikara ikona. U ciklusu će se naći i Zrcalo (21.12.), film jedinstvene strukture u kojoj se prizori i događaji pretapaju, preklapaju i zrcale, miješajući prošlost i sadašnjost. Posljednji film ovog ciklusa stiže u srijedu, 28.12. – riječ je o znanstveno-fantastičnom filmu Stalker koji govori o troje junaka koji odlaze u Zonu, područje koje može ispuniti najdublje ljudske želje.

Foto: Ivanovo djetinjstvo - Press: Art-kino
Foto: Ivanovo djetinjstvo – Press: Art-kino
Dani talijanskog filma

Početak prosinca donosi i Dane talijanskog filma. Od 1. do 5. prosinaca, u Art-kino donose šest filmova suvremene talijanske produkcije. Drama Pogrešna priča prati Stefaniju koja radi u Iraku kao članica humanitarne organizacije koja pomaže djeci, no na sve načine pokušava napustiti sigurnu zonu. Klor prati mladu plivačicu koju obiteljska situacija izmiče iz profesionalnog sporta. Romantična drama Cvijet prati delinkvente koji se upoznaju i zaljubljuju u zatvoru za maloljetnike. Na repertoaru je i krimić Crni Periklo koji nas vodi u svijet mafije, romantična komedija Ja koji volim samo tebe o jednom vjenčanju i dvije ljubavi koje ga povezuju te komedija Jesi li ikad bila na mjesecu koji glavnu protagonistkinju seli iz modnog svijeta na jug Italije.

Foto: Jesi li ikad bila na mjesecu - Press: Art-kino
Foto: Jesi li ikad bila na mjesecu – Press: Art-kino
Frooom!

U subotu, 3. prosinca u 11 sati na repertoaru Art-kina naći će se tridesetak filmova budućih filmskih redatelja, scenarista, glumaca i kritičara – ukratko, malih Frooomovaca nakon uspješno završene sezone provedbe Frooom! Filmskih radionica u 2016. godini.

Španjolske komedije

Tijekom prosinca u Mini Art-kino stiže ovogodišnji izbor španjolskih komedija uz pet stilski i tematski različitih filmova u kojima sjajnim izvedbama dominiraju žene, dok su redatelji svih filmova muškarci. Na ‘španjolskom’ će se repertoaru naći Na sporednom kolosijeku gdje pratimo ljubavne priče nekoliko članova iste obitelji, Besramno donosi nekoliko ljubavnih priča između glumaca u glumačkome studiju, Torremolinos 73 prati sretni bračni koji zbog gubitka posla pristaje na snimanje ‘audiovizualnih edukativnih filmova o ljudskoj reprodukciji’, Mrtvima se žuri prati spomenik koji se našao kao prepreka prolasku kamiona i sprovodne povorke, Ferpektni zločin prati ‘nezgodnu’ smrt na muškom odjelu robne kuće.

Foto: Ferpektni zločin - Press: Art-kino
Foto: Ferpektni zločin – Press: Art-kino
Ničije dete

U utorak, 6. prosinca u Art-kinu gostuje redatelj Vuk Ršumović povodom posebnog prikazivanja nagrađivanog filma Ničije dete. Nakon filmske projekcije publika će imati prilike razgovarati s redateljem. Radnja filma nas vodi u proljeće 1988. kada je divlji dječak pronađen među vukovima u bosanskim planinama. Nasumičnim odabirom odlučeno je da se dječaka nazove Haris i da ga se pošalje u sirotište u Beograd. Haris se zbliži s drugim dječakom, Žikom i polako počinje pokazivati znakove napretka.

Human Rights Film Festival

Human Rights Film Festival, festival filmova o ljudskim pravima i ove godine stiže u Art-kino s izvanrednom filmskom selekcijom. Prvi će dan biti obilježen dvama velikim imenima – Abbasom Kiarostamijem i Wernerom Herzogom čija dva filma gledamo kao službeno otvorenje festivala. Kiarostamijeva nas kamera vodi na jug Italije i ‘uvlači’ u predivne pejzaže dok nas Herzog iz inače ‘prirodnije’ okruženja seli u virtualni svijet. Isti su dan na repertoaru i dva filma koja se bave temom izbjeglištva – Havarija nam daje ‘širu sliku’ kroz promatrački stil dok nas Sunce, sunce me zaslijepilo vodi u poetizaciju i estetizaciju vlastite egzistencije. Drugi dan nam kreće filmom Egzil Rithyja Panha koji se nastavlja baviti razrješavanjem prošlosti s Crvenim Kmerima kao i prošlim filmom kojeg smo imali prilike gledati već u Art-kinu Slika koja nedostaje. Austrijska drama Mačak nas vodi u idiličan dom Andreasa i Stefana čiji se odnos naglo mijenja jednim incidentom. Nakon ljubavi (dosljedniji bi prijevod bio Ekonomija para) prati bračni par koji se odlučuje razvesti, što i nije tako jednostavno niti u njihovom svijetu (kako podijeliti stan na pola) niti u odnosu na svjetsku financijsku i ekonomsku krizu. Subota donosi tri ‘krizne’ okosnice. Austerlitz se bavi odnosom prošlosti i sadašnjosti, odnosom bivšeg prostora koncentracijskog kampa i turista koji konzumiraju taj prostor. Neruda nije (samo) film o pjesniku Nerudi, već o komunistu Nerudi, njegovom bijegu, ali i policijskom lovu na Nerudu. Drama Akvarij prati pokušaje deložacije, destrukcije i pritiska kao i suprotstavljanje glavne protagonistice kao posljednje stanarke. Nedjelja donosi jedno od najpoznatijih lica francuskog novog vala (Jean-Pierre Léaud) u ulozi jednog od najpoznatijih francuskih kraljeva (Luj XIV) i njegovom umiranju uz svoje vjerne podanike. Indie dragulj ovogodišnjeg programa svakako je drama Neke žene Kelly Reichard koja prati tri isprepletene priče svojih protagonistica radničkog miljea. Posljednji film ovogodišnjeg programa je kineski dokumentarac Gorka nadnica koji prati migracije radnika iz sela u grad u potrazi za boljim životom. Ulaz je slobodan na program u cijelosti.

Foto: Egzil - Press: Art-kino
Foto: Egzil – Press: Art-kino
Rođendanski tjedan u Art-kinu

Rođendanski tjedan u Art-kinu traje od 12. do 18. prosinca kada stižu čak dvije premijere s posebnim fokusom na redateljice. Najprije u ponedjeljak, 12. prosinca stiže Snježana Tribuson koja predstavlja svoj novi film, komediju Sve najbolje, a potom i Mirjana Karanović koja u srijedu, 14. prosinca predstavlja dramu Dobra žena. Nastavak rođendanskog tjedna donosi crnohumorni klasik braće Coen Veliki Lebowski. Neposredno prije filma, u 19 sati i 30 minuta, održat će se predstavljanje poetske knjižice o Art-kinu Grupe škart (Đorđe Balmazović i Dragan Protić) koja je na osnovu dokumentarnih priča, napravila ‘knjigovnicu’ – ilustriranu poetičnu priču o malom kinu pored mora gdje svaki dan ima svoj film i svaki film ima svoju publiku. Nakon filma braće Coen za glazbu zadužen dj. dr. Smeđi Šećer. Rođendanski tjedan donosi i dva filma za cijelu obitelj – Crveni balon, predivna priča o prijateljstvu jednog dječaka i balona u Parizu 1950-ih godina te Čarobnjak iz Oza koji nas vodi u Kansas u društvu Dorothy, Strašila, Limenka i Plašljivog lava. Oba su filma nagrađena Oscarom.

Film izvan okvira

Program knjižnice Art-kina, Film izvan okvira, u utorak, 20. prosinca u 19 sati donosi predstavljanje dvije monografije u izdanju Hrvatskog filmskog saveza – Berković i Tanhofer uz gostovanje urednice Diane Nenadić te dvojice autora Nenada Polimca i Silvestra Kolbasa. Isti dan, u 20 sati će na velikom platnu gledati film H-8… u režiji Nikole Tanhofera i scenarista Zvonimira Berkovića.

Maraton kratkometražnih filmova

Povodom najkraćeg dana u godini, 21. prosinca Art-kino u suradnji s Kino mrežom i Hrvatskim audiovizualnom centrom dovodi 4. maraton kratkometražnih filmova.

Dnevnik mašinovođe

Četvrtak, 22. prosinca u 20 sati donosi premijeru filma Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića uz gostovanje glumca Lazara Ristovskog. Polazište filma je da svaki mašinovođa, tijekom svoje profesionalne karijere, slučajno ubije 20 – 30 ljudi. Žrtve su obično samoubojice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubojicama i njihovim životima. Dnevnik mašinovođe je srpski kandidat za nagradu Oscar.

Komuna

Danska drama Komuna priča je o sukobu osobnih želja i solidarnosti i tolerancije u jednoj danskoj komuni tijekom ’70-ih. Erik, profesor arhitekture, nasljeđuje očevu veliku kuću sjeverno od Kopenhagena. Njegova supruga Anna, poznata TV-voditeljica, predlaže da pozovu prijatelje i ponude im da žive s njima, kako bi doskočila dosadi koja se počela pojavljivati u njihovu braku. Vrlo brzo, dvanaest muškaraca, žene i djece useljava se u njihovu kuću na selu, donosi zajedničke odluke, sudjeluje u razgovorima i pliva u obližnjem tjesnacu. Redatelj Thomas Vinterberg poznat je i po izvanrednom filmu Lov koji je bio nominiran za Oscara i Zlatni globus te je osvojio nagradu za najbolji scenarij na European Film Awards.

Foto: Komuna - Press: Art-kino
Foto: Komuna – Press: Art-kino
Dvije premijere filmova za mlade

Praznici u kinu donose i dvije premijere filmova za mlade. Uvijek svoja priča je o 13-godišnjoj Aurori koja, neki bi rekli, vodi dosadan život. Ali Aurorin život nije nimalo jednostavan jer je svakodnevno suočena s raznim očekivanjima njene okoline: dobre ocjene u školi, popularnost, ljepota… Uz sve to Aurora je tvrdoglava, prkosna, oštra  jezika i beskompromisnog stava prema životu, dečkima, roditeljima i prijateljima. Novi klinac prati 14-godišnjeg Benoita koji napušta svoj ruralni dom i seli se u Pariz. Prvi dan u školi pokaže se puno napornijim iskustvom nego što je očekivao. Stvari se mijenjaju kada u razred dolazi nova učenica, Johanna. Kako bi je zadivio, Benoit priređuje tulum…

Više informacija potražite na www.art-kino.org. Vidimo se u Art-kinu!

RASPORED

četvrtak, 1.12.

18:00 Dani talijanskoga filma / Giornate del cinema italiano:

POGREŠNA PRIČA (Una storia sbagliata), režija: Gianluca Maria Tavarelli, uloge: Isabella Ragonese, Francesco Scianna, Mehdi Dehb; Italija, 2014., 109 mn. – drama

20:00 In Memoriam Ervin Debeuc

 

petak, 2.12.

Mini Art-kino 16:00 Masterclass – Nikola Lorencin (KRAF)

18:00 Dani talijanskoga filma / Giornate del cinema italiano:

KLOR (Cloro), režija: Lamberto Sanfelice, uloge: Sara Serraiocco, Piera Degli Esposti, Giorgio Colangeli; Italija, 2015., 98 min. – drama

20:00 47. KRAF 2016 – festival

 

subota, 3.12.

11:00 Festival Frooom – 25 filmova nastalih na Frooom! filmskim radionicama 2016.

16:00 VAIANA (Moana), režija: Ron Clements, John Musker, glasovi: Mia Negovetić, Radojka Šverko, Ervin Baučić; SAD, 2016., 103 min. – animirani / komedija / avantura – sinkronizirano

18:00 Dani talijanskoga filma / Giornate del cinema italiano:

CVIJET (Fiore), režija: Claudio Giovannesi, uloge: Daphne Scoccia, Josciua Algeri, Valerio Mastandrea; Italija, 2016., 110 min. – romantični / drama

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: NA SPOREDNOM KOLOSIJEKU (Las ovejas no pierden el tren), režija: Álvaro Fernández Armero, uloge: Raúl Arévalo, Inma Cuesta, Alberto San Juan; komedija, Španjolska, 2014., 103 min. – komedija

«12» 20:00 SIERANEVADA, režija: Cristi Puiu, uloge: Mimi Branescu, Mirela Apostu, Eugenia Bosânceanu; Rumunjska / Francuska / Hrvatska / Makedonija / BiH, 2016., 173 min. – drama / komedija

 

nedjelja, 4.12.

16:00 Vaiana

18:00 Dani talijanskoga filma / Giornate del cinema italiano:

CRNI PERIKLO (Pericle il nero), režija: Stefano Mordini, uloge: Riccardo Scamarcio, Marina Foïs, Gigio Morra; Italija, 2016., 104 min. – drama

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: BESRAMNO (Sin vergüenza), režija: Joaquín Oristrell, uloge: Verónica Forqué, Daniel Giménez Cacho, Candela Peña; Španjolska, 2001., 116 min. – komedija

20:00 Sieranavada

 

ponedjeljak, 5.12.

18:00 Dani talijanskoga filma / Giornate del cinema italiano:

JA KOJI VOLIM SAMO TEBE (Io che amo solo te), režija: Marco Ponti, uloge: Riccardo Scamarcio, Laura Chiatti, Michele Placido ; Italija, 2015., 102 min. – romantični / komedija

20:00 JESI LI IKAD BILA NA MJESECU (Sei mai stata sulla luna?), režija: Paolo Genovese, uloge: Raoul Bova,Anna Rezan,Giulia Michelini; Italija, 2015. 90 min. – komedija

 

utorak, 6.12.

19:00 NIČIJE DETE, režija: režija: Vuk Ršumović, uloge: Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković; Srbija / Hrvatska, 2014., 95 min. – drama / razgovor s redateljem

21:00 «I to će proći – Sandi Bratonja», režija: Dino Kos, Luka Radiković; Hrvatska, 2016. – premijera video-spota

 

srijeda, 7.12.

18:00 Tarkovski srijedom: IVANOVO DJETINJSTVO (Ива́ново де́тство), režija: Andrej Tarkovski, uloge: Nikolaj Burljajev, Valentin Zubkov, Jevgenij Žarikov; Sovjetski Savez, 1962., 95 min. – drama

20:00 Sieranevada

 

četvrtak, 8.12.

Human Rights Film Festival / Festival filmova o ljudskim pravima

17:00 HAVARIJA (Havarie), režija: Philip Scheffner; Njemačka, 2016., 93 min. – dokumentarni

19:00 VODI ME KUĆI (Take Me Home), režija: Abbas Kiarostami; Iran, 2016., 16 min. /

Tko bi rekao – fantazije umreženog svijeta (Lo and Behold, Reveries of the Connected World), režija: Werner Herzog; SAD, 2016., 98 min. – dokumentarni

21:00 Sunce, sunce me zaslijepilo (Słońce, to słońce mnie oślepiło), režija: Anka Sasnal, Wilhelm Sasnal, uloge: Rafał Maćkowiak, Małgorzata Zawadzka, Edet Bassey; Poljska, 2016., 74 min. – drama

 

petak, 9.12.

Human Rights Film Festival / Festival filmova o ljudskim pravima

17:00 EGZIL (Exile), režija: Rithy Panh; Francuska, 2016., 78 min. – dokumentarni

19:00 MAČAK (Kater), režija: Klaus Händl, uloge: Lukas Turtur, Philipp Hochmair, Toni; Austrija, 2016., 114 min. – drama

21:00 NAKON LJUBAVI (L’économie du couple), režija: Joachim Lafosse, uloge: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller ; Belgija, 2016., 98 min. – drama

 

subota, 10.12.

11:00 Vaiana

15:00 Vaiana

Human Rights Film Festival / Festival filmova o ljudskim pravima

17:00 AUSTERLITZ, režija: Sergej Loznica; Njemačka, 2016., 94 min. – dokumentarni

19:00 NERUDA, režija: Pablo Larraín, uloge: Gael García Bernal, Luis Gnecco, Alfredo Castro ; Čile, 2016., 107 min. – biografski / drama

21:00 AQUARIUS, režija: Kleber Mendonça Filho, uloge: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos; Brazil, 2016., 142 min. – drama

 

nedjelja, 11.12

16:00 Vaiana

Human Rights Film Festival / Festival filmova o ljudskim pravima

19:00 Smrt Luja XIV (La mort de Louis XIV), režija: Albert Serra, uloge: Jean-Pierre Léaud, Patrick d’Assumçao, Marc Susini; Francuska, 2016., 105 min. – biografski / drama

21:00 NEKE ŽENE (Certain Women), režija: Kelly Reichardt, uloge: Michelle Williams, Kristen Stewart, Laura Dern; SAD, 2016., 107 min. – drama

 

ponedjeljak, 12.12.

Human Rights Film Festival / Festival filmova o ljudskim pravima

17:00 GORKA NADNICA (Bitter Money), režija: Wang Bing; Kina, 2016., 152 min. – dokumentarni

Rođendanski tjedan:

20:00 SVE NAJBOLJE, režija: Snježana Tribuson, uloge: Ksenija Marinković, Renata Pokupić, Ozren Grabarić, Bogdan Diklić, Goran Navojec; Hrvatska, 2016., 102 min. / premijera

 

utorak, 13.12.

Rođendanski tjedan:

18:00 Sve najbolje

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: TORREMOLINOS 73, režija: Pablo Berger, uloge: Javier Cámara, Candela Peña, Juan Dieg; Španjolska, 2003., 91 min. – komedija

20:00 Sieranevada

 

srijeda, 14.12.

Rođendanski tjedan:

16:30 Tarkovski srijedom: ANDREJ RUBLJOV (Андрей Рублев), režija: Andrej Tarkovski, uloge: Anatolij Solonjicin, Ivan Lapikov, Nikolaj Grinko; Sovjetski Savez, 1966., 185 min. – drama / biografski / povijesni

20:00 DOBRA ŽENA, režija: Mirjana Karanović, uloge: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović, Ksenija Marinković; Srbija / BiH / Hrvatska, 2016., 91 min. – drama / premijera

 

četvrtak, 15.12.

Rođendanski tjedan:

18:00 Dobra žena

MAK 19:00 Ciklus španjolskih komedija: MRTVIMA SE ŽURI (Los muertos se van de prisa, režija: Ángel de la Cruz, uloge: Chete Lera, Neus Asensi, Manuel Manquiña; Španjolska, 2009., 104 min. – komedija

20:00 Sve najbolje

 

petak, 16.12.

Rođendanski tjedan:

18:00 Sve najbolje

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: FERPEKTNI ZLOČIN (Crimen Ferpecto), režija: Álex de la Iglesia, uloge: Guillermo Toledo, Mónica Cervera, Luis Varela; Španjolska, 2004., 105 min. – komedija

20:00 Dobra žena

 

subota, 17.12.

Rođendanski tjedan:

11:00 CRVENI BALON (Le ballon rouge), režija: Albert Lamorisse, uloge: Pascal Lamorisse, Sabine Lamorisse, Georges Sellier; Francuska, 1956., 34 min. – komedija / drama

16:00 UVIJEK SVOJA (Jamais contente), režija: Emilie Deleuze, uloge: Léna Magnien, Patricia Mazuy, Philippe Duquesne; Francuska, 2016., 90 min. – drama

19:30 ART-KINO, MOLIM FINO! – predstavljanje poetične knjižice o Art-kinu

20:00 VELIKI LEBOWSKI (The Big Lebowski), režija: Joel Coen, Ethan Coen, uloge: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore; SAD, 1998., 117 min. – komedija / krimić / rođendanski party

 

nedjelja, 18.12. Rođendanski tjedan:

16:00 ČAROBNJAK IZ OZA (The Wizard of Oz), režija: Victor Fleming, George Cukor, uloge: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger; SAD, 1939., 102 min. – avanturistički / obiteljski / fantastični

MAK 19:00 Ciklus španjolskih komedija: Na sporednom kolosijeku

20:00 Dobra žena

 

ponedjeljak, 19.12.

18:00 Dobra žena

20:00 Sieranevada

 

utorak, 20.12.

18:00 Dobra žena

Film izvan okvira:

19:00 Film izvan okvira: HFS predstavlja monografije BERKOVIĆ i TANHOFER

20:00 H-8…, režija: Nikola Tanhofer, scenarij: Zvonimir Berković; Jugoslavija, 1958., 104 min. –  drama

 

srijeda, 21.12.

17:00 Najkraći dan u godini

18:00 Tarkovski srijedom: ZRCALO (Зеркало), režija: Andrej Tarkovski, uloge: Margarita Terjehova, Ignjat Danilcev, Larisa Tarkovska; Sovjetski Savez, 1974., 105 min. – drama / biogradski

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: Besramno

20:00 Sve najbolje

 

četvrtak, 22.12.

20:00 DNEVNIK MAŠINOVOĐE, režija: Miloš Radović, uloge: Lazar Ristovski, Petar Korać, Pavle Erić, Mirjana Karanović; Srbija / Hrvatska, 2016., 89 min. – melodrama / premijera

 

petak, 23.12.

18:00 Dnevnik mašinovođe

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: Torremolinos 73

20:00 KOMUNA (Kollektivet), režija: Thomas Vinterberg, uloge: Ulrich Thomsen, Fares Fares, Trine Dyrholm; Danska / Švedska / Nizozemska, 2016., 111 min. – drama

 

subota, 24.12.

18:00 Komuna

 

nedjelja, 25.12. Božić, neradni dan

 

ponedjeljak, 26.12. Sveti Stjepan, neradni dan

 

utorak, 27.12.

Praznici u kinu:

16:30 Uvijek svoja

18:00 Dnevnik mašinovođe

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: Mrtvima se žuri

20:00 Komuna

 

srijeda, 28.12.

Praznici u kinu:

16:30 Uvijek svoja

18:00 Komuna

20:00 Tarkovski srijedom: STALKER (Сталкер), režija: Andrej Tarkovski, uloge: Aleksander Kajdanovski, Anatolij Solonjicin, Nikolaj Grinko; Sovjetski Savez, 1979., 163 min. – drama / SF

 

četvrtak, 29.12.

10:00 Jutro u kinu: Sve najbolje

Praznici u kinu:

16:30 NOVI KLINAC (Le nouveau), režija: Rudi Rosenberg, uloge: Réphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Géraldine Martineau; Francuska, 2015., 81 min. – komedija

18:00 Dnevnik mašinovođe

Mak 19:00 Ciklus španjolskih komedija: Ferpektni zločin

20:00 Komuna

 

petak, 30.12.

Praznici u kinu:

16:30 Novi klinac

18:00 Dnevnik mašinovođe

20:00 Komuna

Be social

Komentari