Glazba

Pogodnosti novog PDV-a: ulaznice za The National smanjene za 30 kn

The National
Vrijeme čitanja: 2 minute
The National
The National

Dan nakon što na snagu stupa novi porezni zakon kojim se PDV na ulaznice smanjuje s dosadašnjih 25% na 10%, na zagrebačku Šalatu dolazi američki bend The National. Svi koji nisu stigli kupiti karte po cijeni od 220 kn, ne moraju se brinuti. Naime, zbog smanjenog PDV-a cijena će na dan koncerta ostati ista, te umjesto najavljenih 250 kn, ulaznice će i dalje biti 220 kn. Koliko će ih točno biti na blagajni Šalate ovisi naravno o tome koliko će ih ostati u ovih zadnjih nekoliko dana pretprodaje, no zajamčen je minimum od 100 ulaznica. Ovo je tek prvi u nizu koncerata u organizaciji Žednog Uha na kojima će publika osjetiti ovu promjenu poreznog zakona.

Svi povoljni faktori ukazuju da će koncert američkih RnR pjesnika – The National biti jedan od bitnijih i uzbudljivijih koncerata i događaja u Hrvatskoj u 2013. godini.
Protekla godina s izlaskom novog albuma Trouble Will Find Me postavila je bend The National u sam vrh svjetskih glazbenih zbivanja i vrtoglavo im uvećala popularnost diljem svijeta. Uspjeli su dogurati do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma svih žanrova, gdje su u kategoriji RnR albuma odnijeli titulu najprodavanijeg RnR albuma na svijetu. Bendu The National, koji doživljava trenutno vrhunac sjajne karijere, pridružit će se bend Local Natives. Nije slučajnost da je The National izabrao baš njih za predgrupu na turneji jer njihova popularnost vrtoglavo raste iz dana u dan i to na isti onaj romantičan i zdrav način kako je The National od koncerta u klubu KSET dogurao do koncerta na Šalati i ponio titulu najprodavanijeg RnR albuma na svijetu. Pored svih pozitivnih faktora čak i vremenska prognoza za 2. srpnja ukazuje na zvjezdano nebo te večeri nad RnR velikanima i brojnom publikom s idealnom temperaturom zraka.

Mali broj preostalih ulaznica po cijeni od 220kn do isteka zaliha može se još uvijek kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 22 / Rockmark glazbenoj knjižari, Berislavićeva 13 kao i putem interneta na sljedećoj web adresi: http://www.dirtyoldempire.com/shop/katalog/ulaznice.

Be social

Komentari