4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Popunjava se i popratni program INmusica!

Foto: Facebook/inmusic
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook/inmusic
Foto: Facebook/inmusic

Na INmusicu svake godine uz odličnu glazbu postoji i drugi jednako odličan program. Ove godine na INteatru će biti “CABares CABarei” i “Münchhausen”, te će na filmskim tribinama gostovati Slobodan Šijan i drugi poznati filmaši. Na Balkan Partyju posvećenom filmu “Ko to tamo peva?” ove godine nastupaju Pozdrav Azri i Cherkezi United, a na Retro Partyju posvećenom filmu “Tko pjeva zlo ne misli” sviraju B and the Bops i D Elvis.

Pozdrav Azri
Ovaj projekt su pokrenula dva originalna člana Azre bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak. Pozdrav Azri bit će pravi vremeplov u neko drugo vrijeme možda bolje, možda gore ovisi koga se pita. Vremeplov će nas provesti kroz glazbenu ostavštinu jednog od najvećih bendova s ovih područja. Svirati će hitove s kojima smo odrasli mi, naši roditelji i neke nove generacije.

Cherkezi United
Bend se oformio 2006., kada su izdali i prvi album “Kuda poshol”, s deset pjesama na ruskom. Nakon toga uzimaju pauzu i vraćaju se 2010. godine s drugim albumom, ovog puta na hrvatskom. Kako sami kažu njihova glazba je “punk rock kazočak” te su nastupali po raznim klubovima.

B and the Bops
Bend svira glazbu koja vam ne da mira. Posvećeni su svakom detalju, od instrumenata preko odjeće do zanimljivog scenskog nastupa. Pravilo kojim se vode je “nema stajanja”.

D Elvis
Bend je inspiriran osim Kraljem i osnovnim elementima te svaki član predstavlja jedan element. Mario koji je vokal predstavlja Vjetar i tjelesno, više glasovno je utjelovljenje Elvisa Presleya. U bendu su još Zec na gitari koji predstavlja Vodu, Lana na basu je Vatra, a bubnjar Sven je Zemlja. Osim obrada Elvisovih hitova, fantastična četvorka obrađuje i druge izvođače.

Lineupu festivala pridružili su se i Barbari,  bend iza čijeg imena se krije Barbara Munjas bivša članica Gustafa koja je okupila novu ekipu. Njihov autorski materijal je pod utjecajem PJ Harvey, Nirvane i Jefferson Airplanea.

Do INmusica nas dijeli 12 dana, požurite po svoje ulaznice.

Be social

Komentari