Glazba

Poznat je cijeli line-up Primavera Sound Festivala 2015.

Foto: https://www.facebook.com/primaverasoundfestivals
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/primaverasoundfestivals
Foto: https://www.facebook.com/primaverasoundfestivals

Naš najdraži europski festival na obali Sredozemnog mora objavio je kompletan popis izvođača. Ove godine će na Primavera Sound Festivalu u Barceloni nastupati čak 125 aktualnih predvodnika glazbene scene iz sfere raznolikih žanrova, a festival će se održati od 28. do 30. svibnja. Prije službenog početka festivala, 27.5. zamišljen je kao uvertira u čitavu festivalsku ludnicu, a konceptom odgovara onome što INmusic nudi svojim nultim danom – manje izvođača koji najavljuju početak samog festivala, za što su ove godine zaduženi  OMD, Cinerama, Albert Hammond, Jr., Christina Rosenvinge, Panama i Las Ruinas. Glavna tri dana Primavera Sound Festival osigurao  je po četrdesetak nastupa, a koji su se to glazbenici našli na ovogodišnjoj listi provjerite u nastavku teksta.

Prvog službenog dana festivala kao headlineri će nastupit The Black Keys, Anthony and the Johnsons i The Replacements. Uz njih će na barcelonskom Parc del Fòrum tog dana nastupiti  i James Blake, Spiritualized, Richie Hawtin, Simian Mobile Disco, Jungle, Panda Bear, Sun Kill Moon, Chet Faker, Tyler, the Creator, The Thurston Moore Band, Sun O))), Ought i mnogi drugi.

Središnji dan festivala rezerviran je za nedavno ponovno okupljeni shoegaze bend Ride, nove indie headlinere Alt-J, legendarnu Patti Smith koja će s bendom izvesti album “Horses”, ženski feministički punk rock bend Sleater-Kinney, škotske indie pop zvijezde Belle & Sebastian, folk kantautora Damien Ricea, zatim Death From Above 1979., Jose Gonzalesa, Ariel Pinka, Jon Hopkinsa, Run the Jewels, Julian Casablancas + The Voidz, Dixona, The Church, Perfume Geniusa, The New Pornographers, Tony Allena, The Soft Moon, Ex Hex, Tobias Jesso Jr. i mnoge druge.

Zadnji dan festivala kao glavni headlineri ovogodišnje Primavere nastupit će legendarni njujorški prvoborci modernog indie rocka The Strokes. Leđa će im čuvati sugrađani Interpol, a dašak elektronike donijet će kultni Underworld i plesni Caribou. Indie boje branit će i Foxygen, Eels, Mac DeMarco i DIIV, a Einsturzende Neubauten i Swans predstavit će se kao legende industrial noise rocka. Uz njih su tu i Babes in Toyland, Les Ambassadeurs, American Football, Tune-Yards, Shellac, Ben Watt, Thee Oh Sees, Dan Deacon, Health, Unknown Mortal Orchestra, Fucked Up, Sleaford Mods, The Ghost of a Saber Tooth Tiger, Nueva Vulcano, Strand of Oaks, a Patti Smith nastupit će još jednom, ovaj put u spoken word izdanju.

Cijena ulaznice za sva četiri dana iznosi 175 € do 3. veljače, od tad do 4. svibnja 185€. Od tog datuma do početka samog festivala iznosit će 195€. Vip ulaznicu možete kupiti po cijeni od 250€, a na stranici festivala možete rezervirati i aranžman koji uz samu kartu uključuje i boravak u hotelu po izboru. Koliko para, toliko muzike, a za ovaj iznos možete uživati u širokoj paleti novijih miljenika portala Pitchfork i legendarnih bendova koji su već dulje na sceni.

Foto: facebook.com/primaverasoundbarcelona
Foto: facebook.com/primaverasoundbarcelona
Be social

Komentari