Glazba

Preminuo Dusty Hill, basist ZZ Topa

Izvor fotografije: Facebook.com/ZZTop
Vrijeme čitanja: 2 minute

Izgleda da lošim vijestima u glazbenom svijetu nema kraja. Nakon tragične vijesti o smrti bivšeg bubnjara Slipknota, Joeyja Jordisona, pogodio nas je i odlazak Dustyja Hilla, basista američke rock grupe ZZ Top.

O njegovoj su smrti javnost izvijestili članovi benda, Billy Gibbons i Frank Beard. Preminuo je u snu u svome domu u Houstonu u dobi od 72. godine. Naime, Hill je imao probleme sa zdravljem zbog ozljede kuka. Kako je morao uzeti pauzu i posvetiti se što bržem oporavku, njegovu je ulogu zamijenio Elwood Francis.

Još uvijek nije poznato je li ozljeda bila pogubna ili je riječ o nečemu drugome.

dusty hill i frank beard
Foto: reddit.com

O životu

Hill je rođen 19. svibnja 1949. u Dallasu gdje je pohađao srednju školu Woodrow Wilson. Već tada okušao se u sviranju violončela. Sa svojim bratom i budućim kolegom iz ZZ Topa, Frankom Beardom, svirao je u lokalnim bendovima, The Warlocks, The Cellar Dwellers i American Blues.

Godine 1968. American Blues preselio se iz Dallasa u Houston. Među braćom, Rockyjem i Dustyjem Hillom, došlo je do razilaženja u ukusima. Dok se Rocky želio više posvetiti bluesu, Dusty je u duši bio pravi roker, stoga je i težio da bend ide u tom smjeru. Rocky je zbog neslaganja napustio bend, a Dusty se s Frankom uputio u Houston te priključio Billyju Gibbonsu, gitaristu i glavnom vokalu nedavno osnovanog ZZ Topa.

Hill se pojavio i na malim ekranima, uključujući „Povratak u budućnost 2”, „Mother Goose Rock “n” Rhyme”, „WWE Raw” i „Deadwood” te u jednoj epizodi 11. sezone serije „King of the Hill”.

Godine 2000. dijagnosticiran mu je Hepatitis C, zarazna bolest jetre, zbog čega je bend morao otkazati europsku turneju.

Be social

Komentari