nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Film

Preminuo je veliki kanadski glumac Christopher Plummer

christopher plummer
Foto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Nakon dugovječne karijere, kanadski glumac Christopher Plummer, poznat po filmskim, kazališnim i televizijskim ulogama, umro je 5. veljače u 92. godini života.

Plummer je preminuo u snu u obiteljskoj kući, a njegovu smrt potvrdio je i njegov dugogodišnji prijatelj i menadžer Lou Pitt, rekavši: “Chris je bio izvanredan čovjek koji je duboko volio i poštivao svoju profesiju sa staromodnim manirama, podcijenjenim humorom i glazbom riječi. Bio je nacionalno blago te je uživao u svojim kanadskim korijenima. Kroz svoju umjetnost i humanost dotaknuo je sva naša srca i njegov će legendarni život ostati u naslijeđe svim nadolazećim generacijama. Zauvijek će biti s nama”.

Kao jedna od njegovih najpoznatijih uloga je Captain Von Trapp u filmu „Moje pjesme, moji snovi”, koju je jedno vrijeme prezirao zbog ogromne popularnosti, ali ju je s vremenom prihvatio. Iako priznat glumac, svoju je prvu nagradu Oscar dobio tek za film „Početnici” 2012. godine za najbolju sporednu ulogu. U filmu Ridleyja Scotta „Sav novac svijeta” 2017. godine ulogu je preuzeo od Kevina Spaceyja nakon optužbi da je Spacey seksualno napastovao kolege glumce. Dobro se snalazio u šekspirijanskim ulogama, što je pokazao i na pozornici i na filmu

Be social

Komentari