4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Preminuo je Rajko Dujmić, ostavio nam je gotovo 2 tisuće pjesama

rajko dujmic
Foto: Facebook/Rajko Dujmić
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon što je prošle srijede automobilom sletio u provaliju na području Ravne Gore zadobivši teške ozljede, poznati hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić danas je preminuo u bolnici na Sušaku u Rijeci u 66. godini života. Od srijede je bio u induciranoj komi.

Rajko Dujmić dobro je poznat domaćoj publici po velikom glazbenom talentu izbrušenom u brojnim hitovima koje smo barem jednom pjevušili u svom životu. Na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, kao autor pojavljivao se tri godine zaredom. Pjesme je pisao za grupe Novi fosili i Srebrna krila, a autor je glazbe i za pjesmu Rock me grupe Riva koja je dovela Eurosong u Zagreb. Zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je najljepšu domoljubnu pjesmu Moja domovina, a surađivao je i s velikim brojem domaćih glazbenika tijekom više od 40 godina duge karijere. Najviše ćemo ga pamtiti kao člana Novih fosila, najuspješnije i najprodavanije grupe naših prostora. Prije sedam godina dobio je nagradu Porin za životno djelo.

Iza sebe je ostavio ogromnu glazbenu kolekciju od gotovo 2 tisuće pjesama za koje potpisuje glazbu. Rajko Dujmić ostat će upamćen kao jedan od najplodnosnijih hrvatskih autora glazbe 20. i 21. stoljeća.

Be social

Komentari