navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

Preminuo je Rajko Dujmić, ostavio nam je gotovo 2 tisuće pjesama

rajko dujmic
Foto: Facebook/Rajko Dujmić
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon što je prošle srijede automobilom sletio u provaliju na području Ravne Gore zadobivši teške ozljede, poznati hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić danas je preminuo u bolnici na Sušaku u Rijeci u 66. godini života. Od srijede je bio u induciranoj komi.

Rajko Dujmić dobro je poznat domaćoj publici po velikom glazbenom talentu izbrušenom u brojnim hitovima koje smo barem jednom pjevušili u svom životu. Na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, kao autor pojavljivao se tri godine zaredom. Pjesme je pisao za grupe Novi fosili i Srebrna krila, a autor je glazbe i za pjesmu Rock me grupe Riva koja je dovela Eurosong u Zagreb. Zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je najljepšu domoljubnu pjesmu Moja domovina, a surađivao je i s velikim brojem domaćih glazbenika tijekom više od 40 godina duge karijere. Najviše ćemo ga pamtiti kao člana Novih fosila, najuspješnije i najprodavanije grupe naših prostora. Prije sedam godina dobio je nagradu Porin za životno djelo.

Iza sebe je ostavio ogromnu glazbenu kolekciju od gotovo 2 tisuće pjesama za koje potpisuje glazbu. Rajko Dujmić ostat će upamćen kao jedan od najplodnosnijih hrvatskih autora glazbe 20. i 21. stoljeća.

(Visited 244 times, 1 visits today)
Be social

Komentari