kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Film

Prve kritike nisu naklonjene filmu Only God Forgives?

Foto: www.facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/onlygodforgivesfilm
Foto: facebook.com/onlygodforgivesfilm

Navodno se nakon novinarske projekcije filma Only God Forgives osim pljeska čulo i pokoje dobro staro ‘buu’, a neki novinari su napustili dvoranu prije kraja projekcije. Šteta što ne znamo o čijem se neprofesionalizmu radi, jer takve kritičare ne bi trebalo ni uzimati u obzir. Daleko od toga da postoji mogućnost da je film jednostavno loš, ali pompozno ustajanje pojedinaca usred prikazivanja je iritantno i prilično bespotrebno. U konačnici, kako možeš pisati da je film loš od početka do kraja, ako kraj nisi ni dočekao? Guardian mu daje peticu, ali ga primjerice Variety naziva vježbom u vrhunskoj stilizaciji i minimalnom sadržaju. Spočitavaju mu i pretjerano nasilje za koje ne vide opravdan razlog. Upitan o takvim reakcijama redatelj Nicolas Winding Refn (Drive) reagira prilično smireno, očito siguran u svoj rad i njegovu umjetničku vrijednost i sadržaj. Na ta i ostala zanimljiva pitanja daje još zanimljivije odgovore, podsjećajući pomalo na kolegu Jima Jarmuscha u preciznom komentiranju vlastitog djela. Cijeli intervju donosi Jada Yuan, a možete ga pročitati ovdje.

U videu imate priliku pogledati novi službeni trailer. Film u svjetska kina stiže 19. srpnja, a nedugo nakon moći ćete se iz prve ruke uvjeriti jesu li kritičari bili u pravu. Da ni njihova riječ nije zlatna, dokazuje ”Booed at Cannes”, lista filmova koji na prestižnom filmskom festivalu nisu oduševili. Only God Forgives tako sada društvo pravi kultnom filmu Taxi Driver. Kod potonjeg su se kritičari prešli u koracima, složit ćemo se. Jesu li ponovili pogrešku saznat ćemo na ljeto.

(Visited 127 times, 1 visits today)
Be social

Komentari