Glazba

Ron Howard režira dokumentarac o Beatlesima

Foto: http://www.thisdayinmusic.com/
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
foto: Fotomontaža Ziher.hr
foto: Fotomontaža Ziher.hr

Kada je bio devetogodišnje dijete, Ron Howard već je bio poznat po ulozi u tada najgledanijem američkom sitcomu, The Andy Griffith Showu. Unatoč zarađenom bogatstvu, Howard je ostao skroman, željeći za svoj rođendan isključivo Beatles periku.

Pedeset godina nakon što su mu roditelji i ispunili rođendansku želju, ovom redatelju koji je ovjenčan Oscarom za režiju filma A Beautiful Mind, ostvarena je još jedna želja. Naime, nakon cjeloživotne fascinacije Beatlesima, ponuđena mu je prilika da režira i producira autorizirani dokumentarac o najpoznatijoj četvorci.

Dokumentarni film obuhvatit će vrijeme intenzivnih turneja benda od 1960. do 1966. godine, točnije period kada su Beatlesi stekli svjetsku slavu i izdali neke od svojih najpoznatijih ploča, kao što su A Hard Day’s Night i Rubber Soul. Dokumentarac će uključivati i intervjue s dvojicom živućih članova, Paul McCartneyjem i Ringo Starrom, kao i razgovore s Yoko Ono i Oliviom Harrison, ženom pokojnog Georgea Harrisona.

U intervjuu za Rolling Stone Howard nije skrivao svoje uzbuđenje: “Imamo priliku istražiti i razumjeti utjecaj koji su Beatlesi imali na svijet. Taj period od šest godina uključuje dramatičnu transformaciju globalne kulture na krilima stvaralaštva ovih individualaca, koji su istovremeno bili muzički genijalci, ali i neki s kojima smo se mogli poistovjetiti. Upravo taj dualizam je nešto što će svakako biti zanimljivo za istražiti”.

Iako je službeni datum premijere nepoznat, Howard, kojemu je ovo drugi glazbeni dokumentarac, daje naslutiti da film možemo očekivati krajem 2015. godine.

Be social

Komentari