Glazba

Rundek rasprodao mali Dom sportova, koncert seli u veliku dvoranu

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Malo manje od mjesec dana uoči održavanja rasprodan je kapacitet male dvorane te je koncert Darka Rundeka prebačen u veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Ogroman interes publike dovest će posljednji nastup Rundekove Apocalypso Now turneje na mjesto gdje je pjesma premijerno izvedena. Naime, upravo u velikoj dvorani Doma sportova publika četvrtog Fiju Briju festivala mogla je po prvi put čuti Apokalipso, prije nego je pjesma službeno objavljena na istoimenom albumu.

Dva desetljeća kasnije album je doživio reizdanje u remasteriranom obliku naslovljenom “Apocalypso” i pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, a sama pjesma postala je jedan od najznačajnijih momenata naše glazbene povijesti. Osim ključnih pjesama albuma kao što su Apokalipso, Grane smo na vjetru, Tranzit, More more, Senor ili Štrajk željezničara, Rundek i njegov bend proći će u Domu sportova kroz najvažnije pjesme na potezu od Haustora do Cargo Tria.

Za Apocalypso Now turneju Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce. Nedavno je Rundek s tim pratećim sastavom objavio i novu pjesmu, Tamni jorgovan.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 120 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius CD Shop i sustav Eventim.

Be social

Komentari