boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Izvedbene umjetnosti

“Sada je, zapravo, sve dobro”: Pogledajte novu ZKMovu predstavu

Foto: zekaem.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: zekaem.hr
Foto: zekaem.hr

Olja Lozica mlada je autorica (dramatičarka i dramaturginja) i dobitnica mnogih nagrada i priznanja, koja je profesionalno debitirala 2007. predstavom Gdje je nestao Božo B.?. Za predstavu Smij i suze starega Splita osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta u, tada novoj, kategoriji za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturška obradu teksta ili dramaturgiju predstave.

“Sada je, zapravo, sve dobro” novi je autoričin “izlet” u redateljske vode. Predstava će biti premijerno prikazana u Zagrebačkom kažalištu mladih, 19.1.2013. Riječ je o vrlo angažiranoj, crnohumorističnoj predstavi. Predstava se na duhovit način bavi pojavama i situacijama koje su karakteristične za današnje hrvatsko društvo. Dramaturg predstave je Matko Botić koji navodi kako je svakodnevicu nastojao prikazati aktivnom i nimalo patetičnom. Za scenski pokret zadužen je Pravdan Devlahović, za kostimografiju Doris Kristić dok scenografiju potpisuju Juraj Glasinović i Ivana Škrabalo. U predstavi igraju Doris Šarić – Kukuljica, Dora Polić Vitez, Marica Vidušić, Urša Raukar, Damir Šaban, Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Filip Nola i Petar Leventić.

(Visited 130 times, 1 visits today)
Be social

Komentari