novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Film

Pažnja, nostalgija napada: Posve nova Mjesečeva ratnica na Netflixu

mjesečeva ratnica
Vrijeme čitanja: < 1 minute

„Sailor Moon” („Mjesečeva ratnica”) franšiza vraća se pokoriti svijet! Prvi Sailor Moon film od 1995. (prošlo je, dakle, punih 26 godina), „Pretty Guardian Sailor Moon Eternal the Movie” dolazi na Netflix. Film od dva dijela izašao je u Japanu u siječnju i veljači ove godine, a globalna Netflixova premijera bit će 3. lipnja.

Radnja je bazirana na fabuli originalne mange „Dream” koja je izlazila tijekom 1995. i 1996. godine. Redateljica Chiaki Kon također stoji iza peto-dijelnog anime serijala „The Way of the Househusband” koji je (također na Netflixu) izašao početkom travnja ove godine, a već je najavljen drugi dio.

Za novu generaciju zaljubljenika u mange

„Pretty Guardian Sailor Moon Eternal the Movie” fokusirat će se na Mjesečeve ratnice, kao i na vezu između Chibiuse i Heliosa. „Kada mladi mjesec sakrije Sunce, Usagi i Chibiusa susreću Pegaza koji traži djevojku koja može slomiti pečat Zlatnog Kristala. U međuvremenu se pojavljuje tajanstveni Cirkus mrtvog mjeseca. Njihov je plan raspršiti utjelovljenja noćne more, Lemure, uzeti ‘Legendarni Srebrni Kristal’, vladati nad Mjesecom i Zemljom, a s vremenom i nad cijelim svemirom” – stoji u duljem sinopsisu.

Ova franšiza je od svojih početaka u 90-ima dobila mnoge nastavke, kako pisane tako i televizijske, pa čak i mjuzikle. Ne sumnjamo kako će ovim filmom pridobiti novu generaciju zaljubljenika u mange.

(Visited 1.512 times, 11 visits today)
Be social

Komentari