Knjige

Savršenu kombinaciju povijesnog romana i krimi trilera pronaći ćete u “Crnom redovniku”

novo u knjizarama
Vrijeme čitanja: 2 minute

Oliver Pötzch kao potomak najglasovitije krvničke obitelji u Bavarskoj od 16. do 19. stoljeća, donosi nam drugi dio povijesnog krimi trilera koji prati obitelj Kuisl. Njihova avanture mogu biti zanimljive širokom spektru čitatelja, ali ponajviše onima koji imaju želudca za šarolike metode egzekucije, životnih stilova i vrijednosti toga doba. Nakon uspješnog romana „Krvnikova kći“, na hrvatsko tržište stiže i drugi dio pod naslovom “Crni redovnik”. Pratimo istrage vezane za ubojstvo kojem je krvnička obitelj ponovno na tragu.

Radnja romana

Nedaleko od bavarskog grada Schongaua otrovan je župnik. Dogodilo se to u siječnju 1660. godine, no prije smrti je uspio podijeliti mističnu tajnu o grobu kojeg je pronašao ispod crkve. Tajni grob skrivao je zagonetku koju je potomcima ostavio vitez kako bi pronašli blago koje je ostalo skriveno. Medikus Simon Fronwieser i krvnik Jakob Kuisl to pronalaze te odlaze u potragu za blagom jer su uvjereni da se radi o slavnom nestalom blagu viteškog reda, te da će ga konačno pronaći. Na istragu sa sobom vode krvnikovu kći Magdalenu, poznavateljicu ljekovitog bilja i trgovkinju Benediktu, sestru ubijenog župnika. No prva zagonetka ih odvodi tek do druge zagonetke, zatim do treće. A jedno saznanje ih dodatno optereti; nisu jedini koji traže blago…

Naizgled ovaj roman odaje nevin karakter, međutim, kada uronite dublje suočit ćete se s slikama koje nećete lako izbrisati iz pamćenja. Da… Pötzch si je dao oduška i slikovito dočarao svaki pokret, vrisak, psovku ili nuspojavu koja slijedi nakon ukupnog događaja. Dakle, u konačnici možda ipak i nije za svih ovaj roman, ali velik broj bi mogao biti sretan i zadovoljan nakon pročitane knjige. Ovo djelo je savršena kombinacija povijesnog romana i napetog krimića te uvodi čitatelja u mračnu realnost sedamnaestog stoljeća. Upoznaje nas s vrijednostima koje nekad nije bilo moguće opovrgnuti, a danas ih smatramo neprihvatljivima. “Crni redovnik” roman je koji će vam zaškakljati osjetila.

Be social

Komentari