boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Dva uzastopna koncerta post-rock velikana Sigur Ros na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila

sigur ros
Foto: Samir Cerić Kovačević
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Jedan od najvećih i najutjecajnijih post rock bendova svih vremena, islandski Sigur Ros odsvirat će 24. i 25. srpnja dva koncerta na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.

Šest godina nakon rasprodanog briljantnog koncerta u zagrebačkom Domu sportova Sigur Ros stižu u Šibenik na pozornicu koja je proteklih sezona ugostila neka ozbiljno glazbena imena. Islandski velikani posvetit će joj čak dva dana velike svjetske turneje u kojima će fanovi bend moći vidjeti u dva najintimnija nastupa s obzirom na to da će se u prodaji naći svega 1000 ulaznica po danu.

U 2023. grupa će krenuti na svoju prvu turneju nakon pet godina, pratit će je i novi studijski album, ali i poznato lice u postavi u koju se vratio klavijaturist Kjartan Sveinsson.

Nova turneja proći će i u znaku 20. godišnjice prekretničkog albuma „( )”, jednog od najpoznatijih djela kompletne post-ambijentalne rock scene, za koji je bend dobio i Grammyja. Na koncertima će izvesti barem šest pjesama s tog izdanja, uključujući i moćnu Untitled #8 s kojom već godinama završavaju setove.

Ulaznice po cijeni od 63 Eura u prodaju kreću u srijedu 18. siječnja u 10:00 sati. Nakon što se rasproda prvi kontingent od 500 ulaznica cijena za preostale se diže na 66 Eur. Prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, sva Eventim prodajna mjesta, kao i Eventim online. 

(Visited 114 times, 1 visits today)
Be social

Komentari