Knjige

Sue Townsend privodi kraju priču o Adrianu Moleu

Foto: suetownsend.co.uk
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/pages/Sue-Townsend
Foto: facebook.com/pages/Sue-Townsend

Sue Townsend, poznata engleska spisateljica, svojim govorom na književnom festivalu u Oxfordu najavila je kako ne planira napisati više od dva, već započeta nastavka o popularnom Adrianu Moleu. Također, otkrila je da je objavljivanje sljedećeg nastavka odgođeno zbog moždanog udara kojeg je pretrpjela prošlog Božića.

Sue Townsend već dugi niz godina pati od zdravstvenih problema. Naime, osim što je oslijepila, nakon moždanog udara koristi se invalidskim kolicima. Davnih 80-ih joj je dijagnosticiran dijabetes, a 2009. godine podvrgnula se transplantaciji bubrega.

Poznata autorica slavu je stekla serijalom knjiga o Adrianu Moleu, popularnom antijunaku koji je osvojio srca čitatelja diljem svijeta. Prva knjiga, Tajni dnevnik Adriana Molea, izdana je 1982. godine, dok je posljednja u nizu,  Adrian Mole i nemoćne godine, objavljena 2009. godine. Osim poznate sage, autorica je objavila još nekoliko romana, među kojima su The Queen and I, Ghost Children i kod nas tek nedavno prevedeni roman Žena koja je legla u krevet na godinu dana.

Adrian Mole oživio je u tri televizijske i jednoj radio seriji, kao i na kazališnim daskama i u video igrici. U posljednjoj knjizi poznati lik, kojeg smo upoznali kao 13-godišnjeg dječaka, imat će 45 godina.

Be social

Komentari