kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Glazba

Tamara Obrovac Transhistria u Aquariusu

Foto: Darija Cikač
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja 24. lipnja u klubu Aquarius na Jarunu, odvesti na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom.

Ovaj kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument.

Tamara je unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam diskografskih nagrada “Porin”, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se na terasi kluba Aquarius uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije Covida-19. Početak događanja zakazan je za 20 sati kada će se otvoriti vrata kluba. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr po cijeni od 100 kuna.

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Be social

Komentari