nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

13. kolovoza 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Svjedočili smo nedavno momentu u pop-kulturi kada su dva filma, naslovima spojena u “Barbieheimer” navodno najavila spas kina. Jesu li u tome uspjeli?

Glazba

The Kills prvi najavljeni headlineri OTP World Stagea 13. INmusic festivala

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kultni indie rockeri, britansko-američki dvojac The Kills, novo su pojačanje u impresivnom lineupu INmusic festivala #13. The Kills su 2001. godine osnovali Alison Mosshart i Jamie Hince. Nakon godina provedenih na čelu floridskog punk benda Discount, Mosshart na turneji slučajno upoznaje Hincea s kojim započinje glazbenu korespondenciju i stvara prve planove za formiranje novog benda. Nakon raspada Discounta 2000. godine, Mosshart seli u London i počinje nastupati s Hinceom pod umjetničkim imenima VV i Hotel. Uskoro VV i Hotel postaju The Kills, a njihove prve pjesme, dominantno lo-fi zvuka i nastale uz pomoć ritam mašine, 2003. izlaze na debi albuma “Keep On Your Mean Side”. Uslijedili su “No Wow” (2005.), “Midnight Boom” (2008.), “Blood Pressures” (2011.) i “Ash & Ice” (2016.).

The Kills kao svoje glavne utjecaje navode PJ Harvey, The Velvet Underground, Fugazi, The Clash, Nirvanu, Pixiese, no u javnosti su ih u početku najučestalije uspoređivali sa suvremenicima, The White Stripes. Usporedba nije bila ni posve promašena, obzirom na to da je Alison Mosshart 2009. godine s Jack Whiteom, Dean Fertitom (QOTSA) i Jack Lawrenceom (The Raconteurs) osnovala supergrupu The Dead Weather. The Kills su u proteklih petnaest godina osvajali publiku i kritiku minimalističkim i istovremeno intenzivnim nastupima uživo, varirajući u žanrovima i stilovima od lo-fia, garage-rocka i post-rocka pa do njima specifičnog punk-blusea. Nezaustavljivo karizmatični The Kills prvi su ovogodišnji headlineri OTP World Stagea i garantirana rock poslastica za mnogobrojne fanove.

Ulaznice

The Kills se na INmusic festivalu #13 pridružuju velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, David Byrneu, Skunk Anansie, Frank Carter & The Rattlesnakes i mnogim drugima. INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su isključivo putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).

Be social

Komentari