Film

Tjedan kulture u kinu Cineplexx

foto: http://www.facebook.com/cineplexxhr
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: http://www.facebook.com/cineplexxhr
foto: http://www.facebook.com/cineplexxhr

Kino Cineplexx Centar Kaptol već se prije nekoliko godina prometnulo u vodeći multipleks koji osim redovnog kino programa u kojem prikazuje najnovije holivudske blockbustere za najširu publiku donosi i razna kulturna događanja. Stoga će mjesec veljača zauzeti posebno mjesto kulturnih događanja u gradu Zagrebu budući kino Cineplexx Centar Kaptol u samo sedam dana donosi četiri spektakularna događaja za sve ljubitelje opera, baleta i suvremenog plesa!

Sve započinje u četvrtak, 7. veljače prijenosom uživo predstave Večer s… Crystal Pite direktno iz Nederalans Dans Teatrea u Hagu! Jedna od najvećih svjetskih trupa suvremenog plesa oživljava svakodnevne teme poput ljubavi, sukoba i gubitka, a sve pretače u originalni plesni izričaj! Prijenosom uživo kino Cineplexx Centar Kaptol postat će jedno od kina diljem svijeta koje prenosi ovaj jedinstveni uvid u viziju umjetnosti plesa priznate Crystal Pite!

U nedjelju, 10. veljače donosimo snimku baleta Don Quijote autora Ludwiga Minkusa. Izvedena 6. ožujka 2011. godine u produkciji Državnog akademskog teatra Boljšoj publika će uživati u još jednoj predstavi redovitog baletnog programa kina Cineplexx Centar Kaptol koju organiziramo već treću godinu za redom.

U srijedu, 13. veljače uživo iz Milanske Scale u dvorane kina Cineplexx Centar Kaptol donosimo operu Nabucco autora Giuseppea Verdija! Ova se opera biblijskih razmjera smatra jednim od najvećih djela operne umjetnosti u povijesti u kojoj se istančani i jedinstveni glazbeni izričaj isprepliće s događajima te emocijama ponosa, ljutnje, praznovjerja i duha obraćenja.

Već sljedećeg dana, u četvrtak 14. veljače na programu je još jedan prijenos uživo iz Milanske Scale. Riječ je o Zvonaru crkve Notre Dame koreografa i libreta Rolanda Petita za koju je glazbu napisao priznati skladatelj Maurice Jarre. Ovaj balet inspiriran romanom Victora Hugoa izvodi se u milanskoj Scali prvi puta nakon više od deset godina!

Za ovaj jedinstveni kulturni događaj kino Cineplexx Centar Kaptol osiguralo je i prigodni popust. Umjesto redovne cijene kinoulaznice za prijenose uživo iz Milanske scale i suvremenog plesa koja iznosi 95 kuna buduća publika će iste moći nabaviti po cijeni od samo 75 kuna! Na taj način kino Cineplexx Centar Kaptol želi omogućiti što većem broju posjetitelja da uživaju u nezaboravnom kulturnom događanju o kojem će pričati mjesecima!

Za sve dodatne informacije kao i rezervacije svojih ulaznice posjetite internetsku stranicu.

Be social

Komentari