Film

Top 10 ovogodišnjih glumaca s najvišom zaradom od kino ulaznica

Foto: pinterest.com/dianaragland
Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto: pinterest.com/kiadadiva i pinterest.com/kstahl919
Foto: pinterest.com/kiadadiva i pinterest.com/kstahl919

Najuspješniji poslovni magazin na svijetu – Forbes, poznat po svojim raznim listama svega, svakog i svačeg nedavno je objavio jednu u filmskom duhu. Radi se o listi deset ovogodišnjih uspješnih glumaca i glumica s najvećom zaradom od kino ulaznica.

Metodologija sastavljanja liste je jednostavna. Na web stranici magazina Forbes piše da su ispisali sve zvijezde ovogodišnjih filmova i njihovim imenima dodali zaradu od kino ulaznica za svaki ovogodišnji film u kojem su glumili. Na kraju su složili listu onih s najvećom zaradom. Evo i tko se našao na ovoj elitnoj listi!

1. Jennifer Lawrence

Foto: pinterest.com/adriennerivas
Foto: pinterest.com/adriennerivas

Ne zovu je bez razloga miljenicom Amerike! Lawrence je ove godine glumila u dva mega popularna blockbustera: The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 i X-Men: Days of Future Past. Na njima je ukupno zaradila 1,4 milijarde dolara. Razmislimo li o cifri za sljedeću godinu, uzevši u obzir najavljene filmove Serena i drugi dio filma Mockingjay distopijske sage The Hunger Games – mladoj Jennifer nema granice!

2. Chris Pratt

Foto: pinterest.com/breannahall789
Foto: pinterest.com/breannahall789

Utjelovio je lik Petera Quilla u iznenađujuće uspješnom filmu Guardians of the Galaxy koji je zaradio 772 milijuna dolara samo na kino ulaznicama. Također, Pratt je posudio glas Lego Emmetu, glavnom liku animiranog filma The Lego Movie koji već ima nominaciju za Zlatni globus. S te dvije uloge zaradio je ukupno 1, 2 milijarde dolara.

3. Scarlett Johansson

Foto: pinterest.com/dianaragland
Foto: pinterest.com/dianaragland

Bila je ovo važna i uspješna godina za lijepu Scarlett. Osim što je rodila kćer Rose Dorothy, zasjala je u nekoliko filmova. Briljirala je uz Chrisa Evansa u jednom od najvećih filmova godine – Captain America: The Winter Soldier. Dodamo li tome još uloge u filmovima Lucy i Under the Skin zaokružena zarada od kino ulaznica je 1, 18 milijarde dolara.

4. Mark Wahlberg

Foto: pinterest.com/barbruys
Foto: pinterest.com/barbruys

Mnoge je pozitivno iznenadio prihvativši ulogu u četvrtom Transformers filmu. To dokazuje i činjenica da je film Transformers: Age of Extinction veliki ovogodišnji hit. Kino ulaznicama diljem svijeta Wahlberg je zaradio 1 milijardu dolara. Nakon ovakvog uspjeha, možda ćemo ga gledati i u petom nastavku koji je najavljen za ljeto 2016. godine.

5. Chris Evans

Foto: facebook.com/CaptainAmericaMovie
Foto: facebook.com/CaptainAmericaMovie

Već ranije spomenuti Evans našao se na sredini liste. Ovogodišnji, drugi po redu, film Captain America: The Winter Soldier pokazao se kao veliki hit. No, unatoč velikoj popularnosti, ipak je više zaradio na kino ulaznicama za akcijski SF triler Snowpiercer koji je bio iznimno popularan izvan Amerike. Ovim ulogama zaradio je 801 milijun dolara.

6. Emma Stone

Foto: facebook.com/emmastone
Foto: facebook.com/emmastone

Za ovu riđokosu dvadesetšestogodišnjakinju 2014. je bila radna. Uz ulogu u drugom dijelu The Amazing Spider-Mana, oduševila je i u filmu Magic in the Moonlight, Woodyja Allena koji je zaradio 33 milijuna dolara. Film Birdman u kojem igra sporednu ulogu nominiran je za čak sedam Zlatnih globusa (među kojima jedna nominacija pripada Stone) za sada je zaradio 23 milijuna dolara. Uzmemo li u obzir da je ovo jedan od naj filmova godine, te da sigurno pretendira za nagradu Oscar, ta će zarada neupitno rasti. No, trenutno je Stone na kino ulaznicama zaradila 764 milijuna.

7. Angelina Jolie

Foto: pinterest.com/ireneturner8
Foto: pinterest.com/ireneturner8

Zbog njene izvanredne interpretacije zle vile, zavoljeli smo zlicu koje smo se u djetinjstvu, čitajući Trnoružicu, plašili. Film Maleficent se pokazao velikim hitom, a u kina nisu pohitala samo djeca, već i odrasli. Stoga ni ne čudi što je Jolie samo jednom ulogom uspjela zaraditi 758 milijuna dolara.

8. James McAvoy

Foto: pinterest.com/toribionda
Foto: pinterest.com/toribionda

McAvoy je jedan od nekolicine koji su na ovu listu dospjeli zahvaljujući filmu X-Men: Days of Future Past. Ovaj nastavak X-Men serije filmova je ujedno i onaj s najvećom zaradom pa ne čudi što njegovi glumci pune ovu listu. McAvoy je zaradio i mnogo manje novaca s filmom The Disappearance of Eleanor Rigby,  a sveukupna zarada od kino ulaznica je 747 milijuna dolara.

9. Michael Fassbender

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Osim uloga u teškim filmovima kao što su ovogodišnji Shame i 12 Years A Slave, Fassbender zna pokazati i svjetliju stranu, što je i učinio u seriji filmova X-Men. Sva tri filma, donijela su mu zaradu na kino ulaznicama diljem svijeta u iznosu 746 milijuna dolara.

10. Hugh Jackman

Foto: pinterest.com/jennywallawalla
Foto: pinterest.com/jennywallawalla

Jackman je vjerojatno najpoznatiji od ekipe s ove liste koji dio zarade duguju filmu X-Men: Days of Future. No našao se na zadnjem mjestu jer mu je, za razliku od ostalih, ovo bio jedini film ove godine. Na njemu je zaradio 746 milijuna dolara. Najavljeno je da sljedeće godine glumi u filmu Pan. Možda mu baš taj film donese višu poziciju na ovoj listi sljedeće godine.

 

Be social

Komentari