Glazba

Tri kantautorska dana iza ugla: Klinika Denisa Kataneca, Seine i Ivan Grobenski

Foto: Marina Uzelac
Vrijeme čitanja: 2 minute

Što veže Denisa Kataneca, Seine i Ivana Grobenskog? Osim prijateljstva i bandcamp taga acoustic, to što ih ovaj tjedan možete čuti uživo. (A možda još ponešto.) Iako se radi o kantautorskim projektima bliskih korijena, Ščapec i Katanec bili su zajedno u slavnom Felonu, a Ščapec i Grobenski zajedno sviraju u Seineu, konačni proizvod, ako ćemo tim naslovom okruniti njihov nastup uživo, nudi vam tri posve različita svijeta. Ako volite da vas lome na više načina, počastite se trodnevnim slamanjem.

Kao predgrupa Seinu se pridružuje Koala Voice, a Grobenskom Tyger Lamb čija je front-women ujedno i članica Katanecove Klinike.

Srijeda: Klinika Denisa Kataneca u Vinylu

U srijedu, 24. listopada u Vinylu, Klinika Denisa Kataneca otvara svoja vrata. Prvi put u novoj postavi, na krilima novog singla Rode, predstavit će bolesti s kojima su se hrvali nakon hvaljenog albuma “Nikta Zorja”. Klinika DK su Denis Katanec, Brane Norac, Karlo Cmrk, Vinko Vujec i Martina Burulic. Ulaz je 30 kuna i sav prihod od ulaznica ide izvođačima.

Četvrtak. Seine + Koala Voice (SLO)

U četvrtak, 25. listopada u KSET-u nas očekuje posljednji ovosezonski zagrebački koncert grupe Seine prije njihove europske turneje i novog albuma koji izlazi na proljeće. Seine je projekt Ivana Ščapeca, a njihovi počeci sežu sve do 2007. godine. Ipak, bend je puni zamah dobio tek nakon što je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao s radom 2015. godine. Iako počevši kao kantautorski projekt, Seine se u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima te Boško Mijušković na basu, čije mjesto ubrzo preuzima Ivan Grobenski (Moskau).

U tom sastavu Seine su 2016. godine nastupili na Demofestu u Banja Luci, gdje su pobijedili na najvećem bendovskom natjecanju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017. udružili su snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records, te francuskim izdavačem VOX Project, rezultat čega je album “Sno sna”. Posebni gosti Seinea su izvrsni Slovenci Koala Voice, bend iz malog grada Kisovcec koji sa svojom velikom mješavinom indie-punk, pop i disco zvuka već više od tri godine osvaja publiku od Liverpoola, Moskve, preko Zagreba, pa sve do Skopja, Varšave i Tallina.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u Dirty Old Empire i KSET-u po cijeni od 30 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 40 kuna.

Petak: Ivan Grobenski + Tyger Lamb

U petak, 26. listopada Ivan Grobenski će sa svojim bendom promovirati novi album pod nazivom “On death and other problems”. Ovaj kantautor poznat je kao frontmen projekta Moskau i kao jedan od osnivača glazbene nagrade “Porni”.

Osim promocije albuma Ivana Grobenskog očekuju nas i izvrsni Tyger Lamb koji su ovo ljeto odradili nastupe na brojnim festivalima. Četveroglavi surf/blues/soul/dub/rock’n’roll križanac Tyger Lamb rođen na zimu 2016. u podzemnoj garaži kod Zapadnog. 2018. objavio je svoj prvijenac “Born Into This” u izdanju Dirty Olda. U međuvremenu ste ih mogli susresti u Vintageu, Vinylu, Tvornici, a izgrebali su i pozornice INmusica, Superuha i Europavoxa. U KSET-u će u listopadu svirati svoj zadnji zagrebački koncert ove godine stoga ne propustite ovaj zov mutantskih sirena, crno-bijelo je opet u boji.

Karte se mogu nabaviti u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Empireu po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta cijena iznositi 40 kuna.

Be social

Komentari