navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

U tijeku je crowfunding kampanja za serijal koji razbija predrasude o punkerima

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Mladi redatelj i snimatelj Pavle Kocanjer pokrenuo je GoGetFunding kampanju za svoj serijal xYUGOx o straight edge punk sceni na prostoru bivše Jugoslavije. Cilj kampanje, koja traje do 24. lipnja, je prikupiti najmanje 5 000 eura kako bi projekt mogao nastaviti sa snimanjem i kako bi se omogućila produkcija što većeg broja epizoda.

Dokumentarni serijal xYUGOx govori o straight edge punku na ovim prostorima, a njegovi su akteri mladi punkeri, članovi bendova i ljubitelji punk glazbe koji govore o glazbi, turnejama, porocima i Straight Edge načinu života. Osim protagonista, gledatelji upoznaju i različite bendove te jugoslavenski hardcore punk.

Straight Edge pokret je čiji pobornici ne konzumiraju alkohol, droge i druge opijate. Nastao krajem sedamdesetih godina u SAD-u, Straight Edge se razvio kao alternativa te otpor nihilizmu i samodestruktivnosti. Straight Edgeri svjesno biraju ne upotrebljavati opijate i voditi zdrav način života, kako bi pokazali da je važno imati kontrolu nad vlastitim umom i tijelom.  Zahvaljujući simbolu “x” na rukama, kojim na koncertima ističu kako ne žele alkohol ili drogu, Edgeri su postali prepoznatljivi među punk zajednicom.

Autor projekta, Pavle, i sam je straight edge punker koji svira u dva hardcore punk benda te završava diplomski studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Iako je punker, Pavle nikada nije probao ni drogu ni alkohol pa ovaj projekt predstavlja i njegovu osobnu priču.

Kampanju možete podržati na stranici: https://gogetfunding.com/xyugox/

(Visited 215 times, 1 visits today)
Be social

Komentari