Film

Video: Najuspješniji uvjerljivo najviše griješili

Vrijeme čitanja: 2 minute
foto:facebook.com/meninblackIII
foto:facebook.com/meninblackIII

Kroz svoju dugogodišnju karijeru gledanja filmova različitih žanrova, glumaca i kvaliteta moram vam se požaliti kako nisam postala “The Men” koji je otkrio barem neku filmsku grešku. Ponekad mi se dogodi da ju čak ne vidim ni kad mi ju neko oštro oko otkrije. Posljedica je to moje koncentracije na samu priču i pokušaja ulaska u svijet koji me uvijek natjera da “mozgam” zašto je kod mene tako dosadno a njima se uvijek nešto događa (makar ih izvanzemljaci otmu povremeno).

I tako bi nas filmske ekipe neprestano tjerale da se pitamo kako oni odrade sve to tako savršeno, da ne postoji nekolicina fanatika kojima ni najsitnije filmske greškice ne mogu promaći. Zato je glumcima bolje da ne mijenjaju cipele koliko god neudobne u pojedinoj sceni bile, a onom pomoćnom kamermanu neka netko nacrta liniju do koje smije doći jer je opet upao u kadar. Mislim ljudi, a ni budžet vam nije toliko loš da si ne možete priuštiti ponavljanje.

Ovogodišnji pobjednik u odabiru filma sa najviše pogrešaka je treći nastavak “Men in Black” i tako je nadmašio oba prethodnika koja su brojala par grešaka manje. Da smo bolje gledali, mogli smo vidjeti kako se količina torte mijenja dok kukac kroz zatvorske tunele hrli osloboditi Borisa koji kasnije stvara rupu u podu koja usisa sve oružje ali ne i krhotine. Inače, grešaka je ukupno 63 i najčešće su to rupe u scenariju i neslaganje u kontinuitetu.

35 grešaka broji posljednji nastavak uvijek nepogrešivog Bonda. “Skyfall” se tako nalazi na drugom mjestu jer je Bond savršeno suh nakon što izađe iz ledene vode, a u cijelom Istanbulu za potjeru si izabere baš auto francuskih registracija.

foto: facebook.com/skyfall

Dva superjunaka u više su navrata spasila svijet ali ne i svoje filmove od 24 greške i nalaze se na trećem i četvrtom mjestu neslavne liste. Tako je u Batmanu član filmske ekipe ujedno i član Baneove ulične vojske, a u Spidermanu kako jačaju likovi, tako im se prilagođava i odjeća i naravno ponovno stoji kao salivena.

Pogledajte kod koga su još otkriveni propusti:
1. Men in Black III – 63
2. Skyfall – 35
3. The Dark Knight Rises – 24
4. The Amazing Spider-Man – 24
5. The Avengers – 22
6. Looper – 14
7. Prometheus – 13
8. Argo – 13
9. Underworld Awakening – 10
10.The Hunger Games – 10

 

 

Be social

Komentari