Film

Video – Pregled najboljih trailera tjedna: Fascinirajuća priča o Noi Darrena Aronofskog!

Foto: Facebook/ NoahMovie.AU
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook/ NoahMovie.AU
Foto: Facebook/ NoahMovie.AU

Protekloga su tjedna diljem internetskih prostranstava izašli mnogobrojni traileri mnogih filmova, koji uskoro izlaze na tržište i/ili dolaze u kina. Od blockbustera preko neovisnih filmova do onih manje atraktivnih i poznatih, mnoštvo je videa prošlo kroz You Tube i druge internetske platforme na kojima se i inače nalaze traileri onih najboljih uradaka koje će ljudske oči uskoro moći ugledati na malim i velikim ekranima.

Tako je ovoga tjedna više od drugih pažnju zaokupio film Noah, koji je izdao čak dva trailera i pustio ih ljudima da se dive. Biblijska priča o Noinoj arci ispričana iz kuta genijalnog Darrena Arnofoskog, sama po sebi je dovoljna za gledanje prvih trailera ovoga filma. Međutim, prvi kadrovi, slika i pojavljivanje protagonista filma, poput Russella Crowea, Raya Winstonea, Anthonyja Hopkinsa, Emme Watson, Jennifer Connely i drugih, zaista su vrijedni gledanja i divljenja. Prema prvim foršpanima sudeći, 28. ožujka 2014. godine čeka nas pravi vizualni spektakl i novi filmski hit slavnog “opičenjaka” Aronofskog.

Osim biblijskih, filmska industrija uskoro će ponuditi i još jedan u nizu bajkovitih filmova. Naime, redatelj Robert Stromberg za Disney je napravio film Maleficent, u kojem jednu od vodećih uloga tumači i popularna Angelina Jolie. Radi se o burtonovskom filmu sa solidnom glumačkom postavom u kojoj se uz Jolie nalaze još neke kvalitetne glumice poput Elle Fanning ili Juno Temple. Izašao je prvi teaser, a film će svjetlo dana ugledati 30. svibnja sljedeće godine.

Da ne bi bilo da samo Amerikanci snimaju filmove, uskoro će na tržište izaći i ruski blockbuster koji obrađuje već dosta puta prožvakanu ratnu temu – bitku za Staljingrad. O događajima u današnjem Volgogradu za vrijeme Drugog svjetskog rata, iz svoje je redateljske stolice progovorio ruski režiser Fedor Bondarčuk, a radi se o djelu koje bi moglo biti ruski pretendent za Oscara u kategoriji za najbolji strani film, odnosno najbolji film koji nije na engleskom jeziku. Zasad je tu samo prvi trailer filma u čijem je šestomjesečnom snimanju sudjelovalo preko 400 ljudi i koji je gotovo cijeli napravljen u 3D tehnici, dok mu datum izlaska u reprodukciju još uvijek nije poznat. No, zato sjajne europske glumce poput Thomasa Kretschmanna, Yanine Studiline i Philippea Reinhardta možemo gledati u foršpanu:

Iako dosta mainstream, uskoro će izaći i jedan zaista prekrasan te unikatan filmski uradak, film s Jamesom Francom u glavnoj ulozi – Tar. Radi se o romantičnoj drami koja secira život australskog pisca i poete, C. K. Williamsa i njegovu životu kao dobitnika Pulitzerove nagrade. Uz nezaobilaznog Franca u filmu glume i druge holivudske zvijezde poput Mile Kunis i Jessice Chastain, a osim mnoštva nagrada i priznanja koji daju za pravo filmu da očekuje dobar prolaz kod publike, istu može veseliti i činjenica kako ovaj film dolazi na tržište već prvoga dana mjeseca prosinca ove godine. Prvi trailer, dakako, publiku može razveseliti – odmah!

Be social

Komentari