kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Glazba

Video: Preminuo Bobby Rodgers – član The Miracles

Foto: singers.com
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Član legendarnih The Miracles preminuo je u svojem domu u 73. godini u nedjeljno jutro.

Bobby Rodgers, punim imenom Robert E. Rodgers, rođen je 19. veljače 1940. u Detroitu. Istog tog dana rođen je i njegov budući kolega iz benda, pjevač Smokey Robinson. Sastav je osnovan 1955. kao The Five Chimes, ali je nakon par godina ime promijenjeno u The Miracles. Rodgers se sastavu pridružio 1956., a izašao je iz njega tek 2011. zbog bolesti.

Smokey Robinson & The Miracles je prvi sastav Motown Recordsa koji je  prodao preko milijun primjeraka nosača zvuka. Učinili su to s pjesmom “Shop Around” 1960. To je bio početak uspješne karijere kroz koju su izdali na desetke hitova koji su redovito bili na vrhovima glazbenih ljestvica.

Smokey Robison je 1972. napustio The Miracles, a na njegovo mjesto je došao Billy Griffin. Iako promjena pjevača mnogim sastavima predstavlja početak silazne putanje, The Miracles su nastavili nizati hitove i potvrditi status “Motown soul supergroup”.

Smokey Robinson je 1987. godine uvršten u Rock and Roll Hall Of Fame što je potaknulo mnoga negodovanja jer uz njega nisu uvršteni The Miracles. Srećom, nepravda je ispravljena 2012. To je ujedno bio prvi put da je u Kuću slavnih uvršten sastav pratećih vokala, što su zapravo The Miracles bili.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Be social

Komentari