novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Video: Prije trideset godina je moonwalk obuzeo svijet

Foto: facebook.com/michaeljackson
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/michaeljackson
Foto: facebook.com/michaeljackson

Na današnji dan, prije ravno trideset godina Michael Jackson je snimao koncert za proslavu dvadesetpetog rođendana izdavačke kuće Motown. Jackson je bio zamoljen da se za Motown ponovo okupi sa svojoj braćom i da poznati Jackson 5 odsviraju svoje najveće hitove. Michael je tada pripadao drugoj izdavačkoj kući, no pristao je na suradnju pod uvjetom da otpjeva Billie Jean. Album “Thriller” tada je već četiri mjeseca vladao glazbenim ljestvicama, a na radio postajama se Billie Jean mogla čuti najmanje 5 puta dnevno. Moonwalk koji je tada izveo je trajao 2 sekunde, ali je obuzeo cijeli svijet te su ga djeca na ulicama već sutradan pokušavala kopirati. Iako je isti taj moonwalk James Brown plesao godinama, Jackson ga je doveo do perfekcionizma. Te i dan danas, nakon svih njegovih uspona i padova, svijet je i dalje obuzet Jacksonovim moonwalkom. I iako nam današnje vrijeme izbacuje zvijezde i zvjezdice svakih tjedan dana te mnogi pokušavaju otplesati nešto što će biti barem blizu uspjeha kojeg je Michael zabilježio s moonwalkom i dalje mu nitko nije ni do koljena.
Michaelov prvi ikada moonwalk počinje oko 04:14.

Be social

Komentari