Film

Romantični filmovi koje niste gledali, a imate priliku ovog Valentinova

Foto: Cate Blanchett u The Man Who Cried, freshmoviequotes.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Cate Blanchett u The Man Who Cried, freshmoviequotes.tumblr.com

Bili vi obožavatelji ili istinski mrzitelji Valentinova i svih njegovih simbola, srca, cvijeća i čokolada, ono može postati dobra izlika za potragu i gledanje nekoga filma. U skladu s prilikom, bacila sam se u istraživanje ne toliko popularnih, ali zanimljivih i kvalitetnih filmova romantično ljubavne tematike. Krenimo s listom:

Slogan – 1969.

Priznajem, ovaj je film daleko od nepoznatog, ali računajući na mlađe čitatelje morao je naći svoje mjesto na listi. Glavni su glumci legendarni Serge Gainsbourg i Jane Birkin koji su se na snimanju ovoga filma zaljubili. Možete pretpostaviti da je kemija primjetna u filmu. Fabula se vrti oko oženjenog Sergea Fabergea koji se ludo zaljubi u prijateljevu djevojku, a istovremeno očekuje dijete sa svojom ženom.

Desert Hearts – 1985.

Film koji je snimljen u osamdesetima, vremenski obrađuje kraj pedesetih i ljubavni odnos dviju žena. Ovo je prvi film u kojemu su glavni ženski likovi homoseksualne orijentacije, a da ima sretan kraj i ne involvira muškarca u ljubavni odnos.

Say Anything – 1989.

Ako želite vidjeti Johna Cusacka u verziji – zaljubljeni srednjoškolac, maturant, svakako pogledajte ovaj film. On se zaljubljuje u pametnu djevojku koja mora otići u Englesku na daljnje školovanje. Ukoliko vam je ikad ljubav trebala zauvijek otići iz života, a bili ste tinejdžeri i još nisu postojali mobiteli, Skype i Facebook, jer je 1989., shvatit ćete glavnoga junaka i njegove boli.

10 Things I Hate About You – 1999.

Ili kako radnju Shakespeareove komedije Ukroćene goropadnice modernizirati, a mjesto radnje pretvoriti u srednju školu. Ili kako su smiješno izgledali Heath Ledger i Joseph Gordon-Levitt na kraju 20 st. I prije Batmana. Sve u svemu, ovo je simpatična priča o obitelji, prijateljima i vezama. Priznajemo, ovaj ste film vjerojatno pogledali, ali prošuljao se na listu jer jednostavno je nezaobilazan blast from the past. 

The Man Who Cried – 2000.

Koja žena, bila sama ili u vezi ne bi voljela gledati Johnnyja Deppa za Valentinovo? Ova romantična drama nam predstavlja priču o mladoj Židovki. Na životnom se putu zaljubljuje u lijepoga roma koji radi s njom u cirkusu te ona mora odlučiti hoće li ostati s njime ili krenuti u potragu za davno izgubljenim ocem. Glume Kate Blanchett, Christina Ricci i Johnny Depp.

Under the Tuscan Sky – 2003.

Diane Lane glumi upravo razvedenu ženu kojoj prijateljice kupe autobusnu turneju kroz Italiju tijekom odlučuje kupiti kuću u Toskani. Naravno, upoznaje muškarca, a želite li saznati što se s njima dogodi pogledajte film!

Imagine Me and You – 2005.

Je li vam poznat naziv? Naravno, to su stihovi pjesme Happy together. Međutim, jesu li likovi happy together (sretni zajedno)? Luce uređuje cvijeće za vjenčanje Hectora i Rachel. Kasnije izlaze svi skupa na večeru s Hectorovim najboljim prijateljem i neženjom tijekom saznaju da je Luce gay, a kao posljedicu Rachel i Luce počinju otkrivati osjećaje jedna za drugu.

Little Manhattan – 2005.

Priča o prvim ljubavima. Možete li se sjetiti u koga ste vi bili zaljubljeni u osnovnoj školi ili vašega prvoga poljupca? Simpatična priča o dječaku (mali Josh Hutcerson!) koji se zaljubljuje u djevojčicu, doživljava prvo razočaranje u ljubav i uči veliku životnu lekciju.

It’s a Boy Girl Thing – 2006.

Ok, film nije revolucionaran, nećete vidjeti ništa posebno novoga, ali je dovoljno simpatičan za pogledati na Valentinovo. Susjedi i školske se kolege Nell i Woody mrze, a svađajući se u muzeju ispred astečkog boga, njihove se duše preko noći čarobno zamijene odnosno naši se junaci bude u krivim tijelima. U filmu se pojavljuje Sharon Osbourne koja pjeva Ozzyjevu pjesmu Goodbye to Romance.

Waitress – 2007.

Kao što ste mogli zaključiti iz naslova, glavni lik ove romantične priče je konobarica. Sama radnja zvuči pomalo bizarno: nadajući se da će pobijediti u natjecanju u pečenju pita kako bi se mogla izvući iz nesretnog braka, saznaje da je trudna i zaljubljuje se u svoga novoga doktora. Čini mi se kao da je baš Keri Russell stvorena za ovu ulogu.

Be social

Komentari