Knjige

William Faulkner i F. Scott Fitzgerald na aukciji!

foto: screenshot/natedsanders .com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org

Vijest o aukciji na kojoj će se naći stvari Williama Faulknera brzo se proširila svijetom književnosti. Naime, aukcija će se održati u lipnju u New Yorku, a mjesec dana prije će se predstaviti u Parizu.

Na prodaju će se naći 16 osobnih pisama koje je Faulkner slao svojoj obitelji, kao i 10 potpisanih razglednica iz Pariza. U njima pisac otkriva svoje dojmove o gradu u kojem su mnogi pisci doživjeli svoju stvaralačku renesansu, a pretpostavlja se da će se vrijedni spisi prodati za 35 000 dolara.Oni malo dubljih džepova na aukciji će dobiti priliku posjedovati The Trapper’s Story , neobjavljenu priču od 12 stranica za koju se smatralo da je izgubljena. Priča je nedavno pronađena na obiteljskom imanju u Virginiji, te se njena vrijednost procjenjuje na 30 000 do 50 000 dolara. Zasigurno najvrjednije stvari na aukciji su Faulknerova Nobelova medalja, diploma i jedan govor, koji bi mogli doseći cijenu višu od 500 000 dolara.

No to nije jedina aukcija na kojoj će se naći rukopisi jednog poznatog književnika. Za početak travnja je zakazana još jedna, gdje će se naći dvije pjesme F. Scotta Fitzgeralda.

foto: screenshot/natedsanders .com
foto: screenshot/natedsanders .com

Poznati književnik napisao je dvije pjesme za Mary McArthur, kćer glumice Helene Hayes, jednu kad je imala samo jednu godinu a drugu dok su joj je bilo 7. Naime, Fitzgerald je proveo neko vrijeme sa glumičinom obitelji u njihovom domu u New Yorku.

Početna cijena za pjesme je 2 500 dolara, a o čemu je pisao možete provjeriti  ovdje.

Be social

Komentari