Film

Zagreb Film Festival održava se u potpunosti online

zff 2020
Vrijeme čitanja: 2 minute

U svjetlu stalnog porasta broja novozaraženih koronavirusom te s ciljem očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb Film Festival svoje će osamnaesto izdanje u potpunosti održati online, na platformama kinoeuropa.hr te croatian.film.

„Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, sami smo za sebe napisali nekoliko različitih scenarija, koje smo poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali, dopunjavali i prilagođavali novonastaloj epidemiološkoj situaciji, preslagujući sliku festivala u raznim kombinacijama online i offline varijanti, a sve kako bismo kao pravi ljubitelji filmske umjetnosti prikazali filmove tamo gdje pripadaju – na velikim platnima. 

Prateći daljnji razvoj zbivanja te svakodnevno svjedočeći teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav, donijeli smo odluku da ni na koji način ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe. Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje – uz prisustvo autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu”, izjavio je direktor Zagreb Film Festivala, Boris T. Matić.

Staro vrijeme, novo mjesto

18. Zagreb Film Festival održat će se prema ranije najavljenim datumima, od 8. do 15. studenog. Filmovi iz ‘Glavnog programa’ – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa ‘Ponovno s nama’, te iz popratnih programa ‘Velikih 5’ i ‘Festivali pod reflektorom’ bit će prikazani na kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova ‘Kockice’ na platformi croatian.film. Online će se održati i program ‘INDUSTRIJA’, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

Što gledati?

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine gledamo već otkrivene naslove, laureata Venecije, srpski film „Oaza” u režiji Ivana Ikića te poljski film „Influencerica”, zanimljivu studiju karaktera superuspješne fitnes-motivatorice u režiji Magnusa von Horna, program ‘Ponovno s nama’ među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona („Jeka”) i Radua Judea („Velika slova”), a ‘Velikih 5’ ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija, nove filmove Christiana Petzolda („Undine”), Gabrielea Muccina („Najljepše godine”) i Rodriga Sorogoyena („Madre”).

Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen 3. studenog. Više informacija o festivalu dostupno je na www.zff.hr.

Be social

Komentari