Izvedbene umjetnosti

Zagreb Open Art Fest i Dan otvorenih vrata u Zagrebačkom plesnom centru

Foto: www.zagrebackiplesnicentar.hr/
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.plesnicentar.info
Foto: www.plesnicentar.info

Ovog vikenda Zagrebački plesni centar priprema zanimljive stvari! Od 12. do 14. rujna, u ZPC-u se održava Zagreb Open Art Fest.

U sklopu festa izvest će se plesna predstava Ti, koja govorio intimnosti autorskog dvojca Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića. Predstava igra u petak i subotu, 12. i 13. rujna, s početkom u 20:00h. Ova plesna predstava uprizoruje poeziju Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti) kroz dojmljiv plesni duet, koji popraćen video koreografijom otjelovljuje intimnu priču koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus.

Autori i izvođači su Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, dok je za interpretaciju poezije zaslužan Robert Kurbaša. Predstava je rađena u koprodukcijiMASA dance company.Ulaznice je do petka, 12. rujna, moguće rezervirati na ulaznice@plesnicentar.info, a po pretprodajnoj cijeni se mogu kupiti radnim danom od 10-18h u uredu Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10.

Foto: www.plesnicentar.info
Foto: www.plesnicentar.info

U sklopu Open art festa održat će se i nekoliko glazbenih performansa – ZagrebOpenArt Jazz Orchestra u petak, Sax&DrumZZZ i 4in3+1 u subotu, te Sonic Diptych i Bop Syndicate u nedjelju. Također možete razgledati Open Art izložbu, pogledati eksperimentalne filmove Kino Kluba Zagreb, te sudjelovati u tribini „Kritika uživo“ Tomislava Čadeža.

U subotu, 13. rujna, od 10:00-19:00h Zagrebački plesni centar otvara svoja vrata i poklanja posjetiteljima mnoštvo prezentacija plesnih tečajeva!

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji će imati priliku besplatno isprobati brojne plesne tečajeve za djecu, mlade i odrasle koji se redovno održavaju u Zagrebačkom plesnom centru te se odmah predbilježiti ili upisati u novu sezonu 2014/15. Plesat će se suvremeni ples, jazz dance, plesna kinetika, Feldenkrais metoda, kontakt improvizacija, balet, fizičko kazalište, akrobatika, hip hop, breakdance, afro dance, ritmika za djecu, plesna igraonica, balet za djecu i brojni drugi.

Svaka besplatna prezentacija trajat će 60 minuta, a posjetitelje molimo da se pri dolasku na prezentaciju registriraju na našem info pultu budući da je broj polaznika ograničen (max 15-20 sudionika).

Be social

Komentari