4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Vizart

Zašto Jay-Z repa Marini Abramović?

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Marina Abramović i Jay-Z unutar istog performansa? Da. Jay-Z je odlučio istražiti neke njemu novije umjetničke forme te je povodom novog albuma Magna Carta Holy Grail odlučio izvesti svoju pjesmu u Pace Gallery u New Yorku.

Čak šest sati izvodi pjesmu što je, možemo reći, mačji kašalj za baku performansa koja je poznata po svojim zahtjevnim i često dugotrajnim performansima. Čini se da će Jay-Z još malo dublje zagaziti u umjetničke vode ako sudimo po čestim referencama (Picasso, da Vinci, Basquiat, MoMA, Tate…) na umjetnost u zadnje vrijeme.

Tako je Abramovićeva jučer (10.7,) posjetila ovog glazbenika te se i sama uključila u performans. Za razliku od ostalih koji su većinom promatrali (i snimali) izvedbu pjesme Picasso Baby, možda najpoznatija suvremena umjetnica pridružila se reperu na sceni. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Be social

Komentari