Glazba

Žedno uho dovodi Vessel i Black Mountain u zagrebačku Močvaru

Foto: facebook.com/pages/Vessel
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/pages/Vessel
Foto: facebook.com/pages/Vessel

Prije mjesec dana (post) rock bend And So I Watch You From Afar najavljen je kao prvi izvođač koji će otvoriti ovogodišnje izdanje Žedno uho festivala, a sada je red došao na onoga koji će festival zatvoriti.

Radi se o sjajnom mladom britanskom elektronskom glazbeniku Sebastianu Gainsboroughu poznatijem kao Vessel, a ovaj nastup će se održati 23. svibnja. Njegov posljednji album “Punish, Honey” izašao je u rujnu prošle godine, a stilski balansira između mračnih techno beatova, osvježavajuće elektronike te izmanipulirane boli i ugode.

Festival će se održati na lokacijama Kluba Močvara i u Pogonu Jedinstvo, i to u periodu od 20. do 23. svibnja, a više informacija ćemo znati uskoro.

Osim novog imena na Žedno Uho festivalu, Mate Škugor nam u Zagreb dovodi i psychedelic rock bend Black Mountain iz Vancouvera. Ovaj sastav  je na sceni od 2004. godine, a iza sebe ima pregršt LP-a i Ep-a kao što su “In the Future” i “Wilderness Heart”.

Bend koketira sa zvukom sličnim onome kojeg stvaraju poznatiji neo-psihodelični bendovi kao što su The Black Angels ili stonerski nastrojeni Dead Meadow, koje smo imali prilike gledati u studenom 2013. u Tvornici kulture. Frontman ovog benda, Stephen McBean, uz svoj matični bend, kao jedini stalni član predvodi i Pink Mountaintops, supergrupu sastavljenu od članova Black Mountaina i članova drugih bendova kao što su Godspeed You! Black Emperor, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band, The Delta 72, The Black Angels, Cat Power i Cold War Kids.

Ovaj koncert održat će se 15. lipnja, također u Močvari, a informacije o cijenama ulaznica i početku prodaje bit će objavljene uskoro.

Be social

Komentari