Glazba

ZEZ zatvara godinu s koncertom jazzcore atrakcije Obake

Foto: facebook.com / Zavod za eksperimentalni zvuk
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com / Zavod za eksperimentalni zvuk
Foto: facebook.com / Zavod za eksperimentalni zvuk

Glazbeni program Zavod za eksperimentalni zvuk u KSET-u, poznatiji kao ZEZ, zatvara godinu 17. prosinca s doom, sludge, jazzcore supergrupom sastavljenom od članova Porcupine Tree, Somme i MoRkObOta – unikatni Obake.

Erraldo Bernocchi jedna je od najinteresantnijih osoba europske eksperimentalne scene. Sredinom devedesetih pokrenuo je projekt Somma koji je osim Erraldove gitare u svojoj stalnoj formi imao zbor od sedam tibetanskih svećenika i legendarnog Billa Laswella na basu. Kroz godine je projekt rastao pa je 2007. u njega ušao Lorenzo Esposito Fornasari i Nils Petter Molvaer.

Bernocchi je 2008. pokrenuo RareNoiseRecords baziran u Londonu i ubrzo potom s Lorenzom, Massimom Pupillom, basistom benda Zu te svuda prisutnim bubnjarem Balaszom Pandijem osnovao Obake. Umjesto Massima, od ove je godine na basu Colin Edwin iz benda Porcupine Tree.

Foto: facebook.com/obakeband
Foto: facebook.com/obakeband

O novom albumu „Mutationsšuškalo se cijele godine u rock podzemlju. Bend je album predstavio preko The Quietusa, koji je njihov prvi album svrstao u najbolje albume 2011. godine. S obzirom na Balaszove obaveze prema drugim bendovima, za bubnjeve na Mutations turneji sjeda Jacopo Pierazzuoli iz talijanskog doom benda MoRkObOt.

Karte za koncert mogu se nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 40 kn, a na ulazu će koštati 50 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h. Broj karata je ograničen.

Be social

Komentari