Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 3/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovi čitatelji,

Tek je treći dan Adventa, no mora se priznati da se opako zakuhao! Odlučio sam jučer malo prošetati Zagrebom i teško je ne ostati oduševljen! Grad je bio pun ljudi, čekalo se u redovima za kobasice i kuhano vino, muzika je dolazila sa svih strana, a u kasnijim satima, kada je već malo više zahladilo, nisi mogao naći prazan stol na Opatovini ili Tkalči. Ako ste pak ljubitelj nešto mirnijeg provoda, današnji prozorčić ima nešto baš za vas! I to duple darove!

1. U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu traje retrospektiva Vjenceslava Richtera Buntovnik s vizijom koja konkurira za jednu od najboljih ovogodišnjih izložbi. Vjenceslav Richter jedan je od najsvestranijih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća (bavio se arhitekturom, skultpurom, slikarstvom, grafikom, scenografijom, teorijom) i iza sebe je ostavio vrijedan umjetnički opus koji je izvrsno predstavljen na ovoj izložbi. Želiš li se bolje upoznati s Richterovim stvaralaštvom, provjeri kako možeš osvojiti (5×2) ulaznice na Ziherovoj Facebook stranici.

2. U ponedjeljak, 27. studenog u Teatru &TD premijerno je zaigrala predstava “Kad tad“. Riječ je o autorskom projektu redateljice Marine Pejnović i glumica Nataše Kopeč, Mie Biondić i Ivane Krizmanić. Predstava zaustavlja trenutak u životu u kojem vam cijeli život prođe pred očima. Taj refleksivni motiv sagledan je iz perspektive osoba u 20-ima, 30-ima i 40-ima. Odlična režija mlade redateljice i veoma zanimljive glumačke izvedbe čine predstavu itekako vrijednom gledanja! Ako želiš do Teatra &TD u ponedjeljak, 4. prosinca u 20 sati, 2×2 ulaznice čekaju te na Ziherovom Instagram profilu!

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku. Tko zna što se sutra krije…

Samo ljubav,

Djed Mraziher

Be social

Komentari