Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 11/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Znam koliko svi volite ponedjeljak pa sam odlučio razveseliti vas s jednim dobrim CD-om i jednim nesvakidašnjim koncertom!

Legendarno Hladno pivo slavi 30 godina karijere. Wow! Nekako mi to zvuči nevjerojatno i apstraktno. Hladno Pivo danas je rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma, a od nedavno i prvom kompilacijom najvećih hitova. Bend je odabrao 23 pjesme iz svih faza karijere za kompilaciju jednostavnog naziva “Greatest Hits” koja je u prodaji od 4. prosinca u izdanju Croatia Records. Posebna poslastica kompilacije je pjesma Soundtrack za život koju je svojim glasom obogatila Josipa Lisac! Nova verzija pjesme posveta je svemu što su dečki iz Hladnog Piva u ovih 30 godina napravili, posveta svima koji su ostavili trag u bendu i zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog Piva sve ove godine!

Velika kruna proslave bit će dva koncerta u Domu sportova 2. i 3. ožujka 2018. godine. Ako želiš CD “Greatest Hits” Hladnog piva u izdanju Croatia Records, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

U utorak, 12. prosinca u KD Lisinski dolazi Gypsy Philharmonic Orchestra! Oni su najveći romski orkestar na svijetu, virtuozi na violinama, violama, violončelima, klarinetima, cimbalima. Sviraju klasičnu glazbu, djela Brahmsa, Straussa, Liszta, Čajkovskog, tradicionalnu mađarsku glazbu poput čardaša, filmsku glazbu kao što je ona Johna Williamsa iz “Schindlerove liste” i, naravno, mađarsku romsku glazbu. Svi članovi orkestra akademski su školovani glazbenici, no nikada ne sviraju s notama pred publikom.

“Mi osjećamo glazbu. Jako smo temperamentni i vatreni dok sviramo, doista sviramo iz duše. Nijedna izvedba nije ista kao prethodna”, rekli su nam članovi orkestra u intervjuu ususret velikom koncertu u Lisinskom. Ako želiš na koncert Gypsy Philharmonic Orchestra 12. prosinca u Lisinski, uputi se na Ziherov Instagram profil.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu (osim kad se Djed Mraziher napije). Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari