Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 16/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Ovaj vikend ispunjen je događanjima! Rundek u Domu sportova, premijere u ZKM-u i Gavelli, a između svega toga smjestila se i premijera u meni najdražem Teatru &TD!

Autorski projekt “Međuprostor” Aleksandre Janeve Imfeld, Nenada Kovačića, Petre Chelfi, Ivane Pavlović i Martine Tomić nastao je kao sinergija raznovrsnih ideja, misli, skladbi i zadataka svih autora, interaktivno djelujući u svojim međuprostorima gdje su svi sudionici redom ljubitelji mjesta u kojem ništa nije do kraja, ali postaje puno. Postaje i ostaje između dvaju svjetova, katova, ideja, negdje između poznatog i nepoznatog.

Aleksandra kroz svoje projekte provlači ideju i princip rada (The Connector) u kojima razvija radne situacije gdje svi bivaju angažirani u diskusiji oko teme koja ih zanima. Tako kreira nezavisan prostor pun povjerenja u kojem se uloge izmjenjuju. Rezultate procesa autori iskušavaju na kraju probe prezentirajući Predstave dana koje su ishodi finalnoj izvedbi. Predstava je produkcija kolektiva TRAS koji spaja različita umjetnička iskustva koja postaju koautorski rad s idejom poziva na suradnju koreografima, redateljima i umjetnicima iz različitih područja, s kojima otvaraju prostor zajedničkoga stvaranja. Predstavu izvode Kovačić Chelfi, Pavlović i Tomić, a premijera je 16. prosinca.

Ako predstavu “Međuprostor” želite pogledati u Teatru &TD u nedjelju, 17. prosinca u 20h, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari