Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 19/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

U utorak, 19. prosinca u Teatru &TD premijerno će biti izvedena predstava “Točno u podne”. Produkcijska kuća KUFER ujedinila je redatelja Vedrana Hleba i mlade autore Ivana Penovića, Ivanu Vuković i Kristinu Kegljen u predstavi čija je inicijalna ideja bila post-truth politics. Kroz vođene improvizacije na probama, krećući se po samim rubovima kazališnoga prostora, autori su se zapitali što i u kojoj mjeri kazalište posuđuje i preuzima od televizijskoga medija i obrnuto? Problematiziranje pozicije kazališnoga centra i njegove periferije na kojoj se odvija miješanje uslijed sudara kazališnoga i televizijskoga medija potencirano je rukopisima troje mladih dramatičara čije ispreplitane perspektive oni čine petlju trenutačne društvenosti. U predstavi igraju Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Ako želiš na prvu reprizu predstave “Točno u podne” u Teatru &TD u srijedu, 20. prosinca u 20 sati (2×2), uputi se na Ziherov Instagram profil.

Zagrebački Seven That Spells nastupom u Tvornici kulture 22. prosinca zatvorit će klubu iz Šubićeve koncertni kalendar za 2017. godinu. Seveni rijetko nastupaju u Zagrebu, ali posljednjih sezona ustalio se običaj svirke krajem godine u Tvornici. Ovom prilikom koncert će biti posvećen završnom djelu trilogije “The Death And Resurrection Of Krautrock” nazvanom “OMEGA” kojeg će u siječnju objaviti njemački Sulatron Records. Materijal je sniman tri godine u studijima u Americi I Hrvatskoj,a sve u suradnji s Blakeom Flemingom, bubnjarom i suosnivačem legendarnih The Mars Volta.

Ako želiš na koncert Seven That Spells u Tvornicu kulture 22. prosinca (2×2), uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari