Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 4/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherići,

Stigao nam je prvi ponedjeljak u prosincu. Iako neki kažu da ne vole ponedjeljke, svi ga lakše prebrode uz dobru glazbenu pozadinu. Meni je danas uskočio Universal Music s dvije glazbene preporuke, novim albumima Jacka Johnsona i Gregga Allmana.

Dobričina Jack Johnson, bivši profesionalni surfer i veliki borac za ekologiju i zaštitu okoliša, u rujnu je izbacio svoj sedmi studijski album, “All the Light Above it Too“. Deset pjesama donose Johnsonov prepoznatljivi soft rock zvuk, a prvi singl My Mind is for Sale “posvetio” je Donaldu Trumpu.

U svibnju ove godine preminuo je Gregg Allman, osnivač legendarnog The Allman Brothers Banda. Blues rock sastav žario je američkom scenom početkom 70-ih godina prošloga stoljeća, a nekoliko godina nakon smrti brata Duanea Gregg je započeo solo karijeru. U rujnu je posthumno objavljen Allmanov posljednji album, “Southern Blood“. Uz autorsku pjesmu My Only True Friend, na albumu su se našle obrade Boba Dylana, Tima Buckleya i Grateful Dead. Osim po svojoj glazbi, Allman je poznat po tome što je sredinom sedamdesetih bio oženjen za Cher, a imao je čak sedam supruga.

Paket s CD-ima “All the Light Above it Too” Jacka Johnsona i “Southern Blood” Gregga Allmana u izdanju Universal Musica čeka jednog sretnika na Ziherovoj Facebook stranici.

No to nije sve! Znajući kakva ponedjeljci mogu biti tortura, dogovorio sam posjet zagrebačkom Muzej torture kako bih vas podsjetio da muke koje vi danas proživljavate nisu ni blizu onima iz srednjega vijeka #badjoke. Tortureum je muzej torture koji posjetiteljima nudi pogled na jedinstvenu zbirku naprava za mučenje i egzekuciju od antičkih vremena do danas. Tortureum je zamišljen kao podsjetnik na povijest čovječanstva u kojoj nasilje nastaje iz straha od nepoznatoga, drukčijeg i Drugoga, kao doživljajni muzej za sva osjetila. Ako želiš u Muzej torture, uputi se na Ziherov Instagram profil.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku. Tko zna što se sutra krije…

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari