Glazba

Ziherov DJ set: Sound Clash (Team phillipe)

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Prva večer Illectricity Festivala, koja će se održavati od 4. do 12. prosinca, otvorit će događaj pod imenom Sound Clash. Ako se pitate što će se sve odvijati tu noć u Sirupu, Filip Eterović aka phillipe nam je za Ziher pojasnio koncepciju same manifestacije i pripremio nam sneak peak kako će njegov tim zvučati.

U duhu jamajkanske sound system clash tradicije, osmislili smo Sound Clash večer! Četiri zagrebačke ekipe, oformljene oko CFSN DJ-a, borit će se za naklonost publike. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaki suparnički crew ima po petnaest minuta da predstavi svoj zvuk i dočara određenu zadanu temu. Senzori pokreta biti će postavljeni u klubu i mjeriti reakcije, tako da pobjeda ovisi o raspoloženju ljudi, odnosno njihovom plesu!

Što nas točnije i kad očekuje, preciznije je pojasnio u nastavku.

Illectricity Festival počinje u ponoć u petak 4. prosinca u Sirupu kada će se održati Sound Clash na kojem će se glazbeno sukobiti četiri ekipe – Team itch, Team Foil, Team Funk Guru i Team phillipe. Do sada smo imali više različitih Sound Clash večeri, ali još nikad u sličnom konceptu. Svaki DJ je stvorio svoju ekipu, a vidimo da su se već lagano oformili i navijački timovi. Ovo će definitivno biti jedna zanimljiva glazbena utakmica.

Foto: facebook.com/xphillipex
Foto: facebook.com/xphillipex

Ove četiri ekipe koje će se sukobiti – Team itch vs. Team Foil vs. Team Funk Guru vs. Team phillipe – imaju svoja najmoćnija oružja, a Filip nam je otkrio i točno koja su.

Širok pogled na glazbu, mogli bismo reći. DJ-i moraju posjedovati znanje o više stilova glazbe, te imati uvid u njihov razvoj od 90-ih pa do danas. Teme su usko povezane s gradovima i njihovimom  subkulturnom scenom. Osim toga, bitno je da se ekipe usuglase i na vrijeme dogovore na koji način će osvojiti publiku. Timski rad je definitivno model koji vodi do pobjede.

Glazbenu selekciju, kao što je ranije napomenuto, diktira reakcija publike putem senzora pokreta pa se ona mijenja tijekom izvedbe kako bi se pojedinci što više zabavili.

DJ se mora prilagoditi svojoj ekipi i naravno svoju glazbenu selekciju mora prilagoditi određenoj situaciji. Ovdje svi nastupamo kao jedan DJ i ideja je da se ekipa digne na noge i od publike zahtjevamo određeni odgovor, tako da nije na odmet izvrtiti i pokoji dobar klupski hit, jer znamo da će ekipa na njega dobro izreagirati. Sound Clash nije standardna klupska večer, već sasvim nešto drugo.

Na kraju svake runde bira se pobjednik, no ostaje pitanje što je najbolji dobitak za izvođače.

Dobar provod publike je uvijek najbolja nagrada. Možemo zato reći da je Sound Clash bitka u kojoj svi pobjeđuju. Nakon pet rundi, izabiremo pobjednika. Bodovi se zbrajaju i pobjeđuje onaj koji je bio najbolji.

Kako bi nas što bolje zagrijao za prvu večer ovog festivala, Filip je priložio i nekoliko traka kojim će rasplesati plesni podij. Bacite uho, uživajte i lagano se počnite spremati za izlazak! 😉

Be social

Komentari